Meniu

29 Decembrie. United câștigă după un meci la limită

VEDEM IAR UN MECI ÎNCHIS ÎNTRE UNITED ȘI WOLVES?

Mirosul de titlu a început să se simtă din nou în vestiarul lui Manchester United, care în urma prestațiilor din ultimele două luni a ajuns iar în topul Premier League. Marți seară, “diavolii” primesc pe Old Trafford vizita lui Wolves, cea care în acest sezon nu arată forța necesară pentru a se introduce în lupta locurilor care asigură prezența în cupele europene.

Ole Gunnar Solskjaer își trăiește viața la cârma celei mai titrate echipe din Anglia precum o cursă într-un carusel dintr-un parc de distracții. În cei doi ani de când norvegianul de 47 de ani a venit la cârma lui United, au fost și momente în care Rashford și colegii lui au oferit rezultate excelente și un fotbal înălțător, dar și episoade în care lucrurile păreau să nu se lege deloc.

“Diavolii” n-au mai pierdut de pe 1 noiembrie

În ultima vreme, însă, lucrurile s-au așezat în privința echipei din Manchester, care, în mod natural, a început și urcușul în clasament. Fără a beneficia de o serie de meciuri prea lejere, United a obținut în ultimele opt etape șase victorii și două egaluri, astfel că ultima înfrângere datează din 1 noiembrie, când pierdea acasă cu Arsenal (0-1).

De atunci, “diavolii” cu reușit victorii importante cu Everton (3-1), Southampton (3-2), West Ham (3-1) sau Leeds (6-2), dar și remize cu Leicester (2-2) și Manchester City (0-0). Exceptând partida cu Leeds, United a fost destul de economicoasă în privința meciurilor disputate pe teren propriu, acolo unde a marcat doar de nouă ori în șase apariții și a primit 12 goluri (jumătate doar în înfrângerea cu Tottenham 1-6). Este un semn clar că atunci când ar trebui să atace și să controleze jocul, trupa lui Solskjaer are mai mari probleme decât în jocurile când își permite să joace fotbalul pe contraatac ce a consacrat-o în ultima vreme.

Wolves rămâne adepta golurilor puține

Încă de când și-a recâștigat locul în Premier League la mijlocul lui 2018, Wolverhampton s-a consacrat drept o echipă care joacă un fotbal economicos, tradiție care continuă și în acest sezon. Nuno Espirito Santo a pierdut o parte din forța ofensivă odată cu plecarea la Liverpool a lui Diogo Jota și a accidentări serioase a lui Raul Jimenez, iar acest lucru se vede.

În clasamentul mediilor de goluri pe meci al Premier League, Wolves este undeva la coadă, în spatele ei fiind doar sterilele Burnley și Sheffield United, dar și Arsenal, cea care a strâns șase meciuri fără să marcheze. “Lupii” au și ei patru partide în care n-au marcat (0-4 cu West Ham și Liverpool și 0-1 cu Leicester și Aston Villa) și tot atâtea în care nu a primit gol (2-0 cu Sheffield United și Crystal Palace și 1-0 cu Fulham și Leeds). Practic, în mai bine de jumătate din jocurile în care Wolverhampton a fost implicată, a marcat maximum o echipă.

Într-un sezon extrem de echilibrat, care pregătește încă multe surprize, orice punct este extrem de important, de aceea ne așteptăm ca United să nu se arunce în atac contra lui Wolves. E de așteptat ca partida de pe Old Trafford să fie una închisă, în stilul celor făcute de obicei de oaspeți, iar astfel să avem parte de un NGG care este cotat ca având probabilitatea mai mare să se întâmple.

PUNCTE CHEIE:

  • Patru din ultimele cinci jocuri pe care United le-a disputat pe teren propriu în campionat s-au terminat cu maximum o echipă pe tabelă;
  • Echipa din Manchester are opt meciuri la rând fără înfrângere în campionat, șase dintre care sunt victorii;
  • Cinci meciuri din cele șapte jucate de Wolves în actuala stagiune a Premier League s-au terminat NGG;
  • Nouă din precedentele 12 deplasări pe care “lupii” le-au efectuat în campionat au găsit doar una dintre echipe pe tabelă. Cinci dintre acestea sunt înfrângeri la zero;
  • Un singur gol s-a marcat în precedentele trei confruntări directe, toate disputate în 2020.