Meniu

29 Mai, la 22:00. Chelsea îi spulberă visul lui Guardiola.

Manchester City și Chelsea își dispută al doilea trofeu în mai puțin de două luni, dar de data asta vorbim de cel mai important pentru o echipă de club: Liga Campionilor. Formația pregătită de Pep Guardiola este mare favorită, dar la fel a fost și în Cupa Angliei, pe care până la urmă a pierdut-o în fața viclenei echipe a lui Thomas Tuchel.

Ultimul meci important al sezonului echipelor de club se va juca sâmbătă seara, de la ora 22:00, pe Estadio Dragao din Porto. În fața a 16.500 de spectatori, din care câte 7.000 vor veni din partea echipelor implicate, cele două forțe ale Angliei sunt pregătite de spectacol.

Guardiola e sigur de victorie

Manchester City a început modest acest sezon, dar după aproximativ două luni și-a dat drumul la joc și nu a mai putut fi oprită. O mare parte din meritul performanțelor obținute de ‘cetățeni’ îl poartă cuplul de fundași centrali format din Ruben Dias și John Stones. Portughezul adus de la Benfica vara trecută este, cu siguranță, unul dintre cei mai buni stoperi din lume la ora actuală, în timp ce colegul său din defensivă a reușit să revină în naționala Angliei după prestațiile din ultimele 10 luni.

Totuși, în ultima vreme și defensiva lui City a început să scârțâie, iar aici nu vorbim doar de meciurile cu Brighton (2-3), Necastle (4-3) sau Chelsea (1-2) din campionat, mai ales că relevanța acestora e relativă. Inclusiv în ultimele 4 jocuri din Champions League, trupa din Manchester a primit gol în 3 rânduri: în ambele manșe cu Borussia Dortmund, dar și în turul cu PSG. Totuși, Guardiola susține că indiferent de conjunctura jocului, e sigur că echipa sa va câștiga dacă își face jocul obișnuit.

Chelsea trage de Kante și Mendy

Pentru Chelsea, sezonul pare să fi început abia din februarie, când la cârma echipei a fost adus Thomas Tuchel. Antrenorul neamț concediat de PSG chiar în pragul Crăciunului a reușit să calibreze o formație care avea jucători, dar nu și o echipă, iar performanțele defensive ale echipei au impresionat profund în ultimele luni.

Totuși, fix aici pot apărea problemele înaintea finalei de sâmbătă, pentru că doi dintre jucători esențiali în mecanismul lui Chelsea sunt incerți. Vorbim aici de N’Golo Kante și de Edouard Mendy. Portarul a suferit o contuzie la coaste și a fost înlocuit în ultimul meci de campionat, înfrângerea cu Aston Villa (1-2), în timp ce Kante are probleme la genunchi. Mijlocașul francez, cel care a fost omul meciului în ambele manșe cu Real Madrid din semifinale așteaptă însă preziua meciului pentru a vedea dacă se poate pregăti la capacitate maximă sau nu.

Oricum ar fi, lucrurile sunt clare: City va ataca în valuri, așa cum a obișnuit, iar asta validează din start premisa golurilor. Chelsea este extrem de periculoasă pe atac, mai ales grație viteziștilor Werner, Mount sau Pulisic, astfel că putem să vedem iar un meci cu goluri de ambele părți între cele două. Cota de peste 2.00 pentru GG este și ea interesantă, acesta fiind și pronosticul nostru.

PUNCTE CHEIE:

  • Defensiva lui Manchester City a cedat des în ultimele partide din Liga Campionilor. “Cetățenii” au bifat de 3 ori în ultimele 4 meciuri din competiție pariul GG;
  • În precedentele 4 meciuri din Premier League ale lui City, au înscris ambele formații, excepția fiind jocul cu Everton, în care aceștia au ratat un penalty. Golaverajul în această perioadă e de 12-8;
  • Chelsea a primit gol în 5 meciuri consecutive, 3 dintre acestea terminându-se cu ambele formații printre marcatoare;
  • Atunci când nu joacă pe propriul teren, Chelsea face des GG-uri în ultima vreme, lucru care s-a întâmplat în 4 din precedentele 5 deplasări ale albaștrilor;
  • Confruntările directe recente între City și Chelsea s-au terminat aproape mereu cu goluri de ambele părți. 4 din cele mai recente 5 astfel de întâlniri au făcut pariul GG3+ câștigător.