Meniu

MANCHESTER CITY – LEICESTER

Duelul fostelor campioane ridică o singură întrebare: câte goluri se vor marca?

Manchester City este una dintre echipele aproape irezistibile pe teren propriu, fiind rare ocaziile când trupa lui Guardiola se împiedică acasă. Duminică, “cetățenii” își vor testa forțele pe Etiihad contra campioanei din 2016, Leicester, una din formațiile de top 5 ale Angliei în acest moment.

Leicester vrea să profite iar de defensiva îndoielnică a lui Guardiola

În ceea ce se anunță deja ca fiind unul din meciurile etapei, ni se pregătește, cel mai probabil, un spectacol condimentat cu destule goluri. Despre forța ofensivă a lui City nu ar mai fi multe de spus, pentru că e deja arhicunoscut faptul că țesătura de pase gândită de Guardiola este deseori materializată în goluri de atacul stelar pe care tehnicianul catalan îl are la dispoziție. Semne de întrebare apar însă în privința lui Leicester, care are obiceiul să se emoționeze uneori în fața granzilor.

În fața unei defensive destul de fragile precum cea a lui City, albaștrii lui Brendan Rodgers au o ocazie bună să își pună în valoare calitățile de finalizatori. În sprijinul acestei afirmații vin și rezultatele recente între cele două, meciurile disputate în ultimii ani de cea mai populară echipă din Manchester și Leicester fiind deloc zgârcite când vine vorba de goluri.


KEY POINTS:

  • Patru din ultimele cinci meciuri directe disputate pe Ettihad s-au terminat cu pariul “GG3+” bifat
  • Cinci victorii și o înfrângere are City în ultimele partide jucate acasă contra lui Leicester
  • Leicester a înscris în patru din precedentele cinci deplasări în Premier League
  • City are 15 meciuri consecutive cu gol marcat pe teren propriu (în ultimele 11 partide, elevii lui Guardiola au marcat de minimum două ori)
  • Oaspeții de duminică au marcat șapte goluri în primele două etape ale sezonului în Premier League
  • Campioana din 2018 și 2019 nu a mai pierdut acasă de 11 meciuri (zece victorii și un egal)