Meniu

25 Aprilie. City câștigă Cupa Ligii și aduce cota 1.50!

Manchester City o întâlnește pe Tottenham în finala Cupei Ligii, iar favorita e clară. Echipa lui Guardiola poate cuceri primul trofeu din acest sezon și are șansa de a ajunge la 4 Cupe ale Ligii consecutive, după succesele din 2018, 2019 și 2020.

Fotbalul englez are o istorie bogată, cea mai bogată. Are FA Cup, cea mai veche competiție de fotbal din lume, are campionatul, care se joacă și el de mai bine de 130 de ani, dar are și Cupa Ligii, care este tratată cu mult mai mult respect decât în alte părți, dovadă stând seriozitate arătată de granzii din Albion atunci când vine vorba de această competiție.

Chelsea a luat șansa istoriei lui City

Josep Guardiola în particular are o afinitate pentru acest trofeu, pe care l-a câștigat în ultimii 3 ani, iar în ediția din acest an a cam defilat până în ultimul act. Cel mai greu meci a fost chiar cel din primul tur, cu Bournemouth, câștigat cu 2-1. Ulterior, pe măsură ce concurența s-a întețit, băieții în albastru-ciel s-au mobilizat și mai tare. 3-0 cu Burnley, 4-1 cu Arsenal în sferturi și 2-0 cu Manchester United în semifinale au fost rezultatele care au adus-o pe City în ultimul act.

Pentru ‘cetățeni’, această finală poate fi ca un balsam pentru calmarea rănilor suferite săptămâna trecută. Viitoarea campioană a Angliei căuta o cvadruplă istorică, posibilă prin prezența în semifinalele Ligii Campionilor și a avantajului liniștitor din Premier League. Chelsea s-a opus, însă, când a reușit să câștige cu 1-0 meciul din penultimul act al Cupei Angliei și i-a luat șansa lui City pentru al patrulea trofeu al sezonului.

Tottenham are cel mai tânăr antrenor din istoria PL

Pentru City, șansele să obțină primul trofeu al stagiunii erau oricum mari prin prisma diferenței de valoare și de formă din acest moment. Aparent, acestea au crescut în ultima săptămână, după ce Jose Mourinho a fost demis de la cârmalui Tottenham. Portughezul a plătit tribut rezultatelor modeste, Spurs fiind eliminată de Dinamo Zagreb din Europa League după ce reușise să câștige prima manșă din Anglia cu 2-0. Clasarea din Premier League, locul 6 momentan, nu dă mari șanse la calificarea în Liga Campionilor, așa că situația a fost considerată inacceptabilă de conducerea echipei.

În acest moment, echipa a fost preluată de Ryan Manson, cel care în ultima etapă a Premier League de devenit cel mai tânăr antrenor din istoria primei ligi britanice, la cei 29 de ani ai săi. Fost jucător al lui Spurs, acesta s-a retras timpuriu din cariera de fotbalist după o accidentare oribilă suferită în urmă cu câțiva ani și, integrat în academia lui Tottenham, a urcat treptele până a ajuns secundul lui Mourinho, iar acum este interimar până la finalul sezonului. Acesta a reușit să obțină o victorie la chiar primul său meci, 2-1 cu Southampton, dar asta nu dă prea mari speranțe înaintea meciului cu City.

Echipa lui Guardiola este mare favorită și pronosticul nostru merge tot pe ‘1 solist’. Cota de 1.55 nu este una consistentă, dar pare destul de generoasă în raport cu realitatea.

PUNCTE CHEIE:

  • Man. City are un parcurs fantastic în acest sezon, mai ales în perioada recentă, când a reușit să câștige 29 din ultimele 32 de partide;
  • ‘Cetățenii’ vor aborda cu mare încredere această confruntare, mai ales că sunt specialiști ai competiției. Au câștigat 4 din ultimele 5 trofee ale Cupei Ligii, inclusiv cele mai recente 3;
  • În Premier League, City are cel mai bun atac cu 69 de goluri marcate în 33 de partide;
  • Tottenham nu traversează o formă prea bună, cu doar două victorii în precedentele 7 partide, timp în care a pierdut de 3 ori;
  • Spurs are un palmares modest împotriva echipelor importante în acest sezon de PL, cu doar două victorii obținute în cele 13 meciuri disputate contra echipelor din Top 8.