Meniu

Manchester United – Arsenal Londra

Pot “diavolii” să continue forma bună și contra lui Arsenal?

Manchester United arată tot mai bine și, exceptând eșecul dur cu Tottenham, “diavolii” au un traseu aproape perfect. Nu același lucru se poate spune despre Arsenal, care încă e în reconstrucție. Din acest motiv, gazdele sunt favorite astăzi, dar nu ar trebui exclus un rezultat care să le găsească pe ambele printre marcatoare.

United joacă al treilea meci consecutiv pe Old Trafford într-un interval de doar opt zile, dar adversarii pe care trupa lui Ole Gunnar Solskjaer i-a primit sunt numai de calibru mare. După ce a reușit să țină intactă poarta lui David de Gea timp de 180 de minute, apărarea gazdelor va încerca același lucru acum și contra lui Arsenal.

“Tunarii” au probleme în ofensivă

Atacul echipei lui Mikel Arteta are în componență nume mari precum Aubameyang, Lacazette sau Pepe, dar în ultima vreme nu a performat conform așteptărilor în Premier League. În ultimele două jocuri, cu Manchester City și Leicester, Arsenal a trimis 23 de șuturi la poartă, dar nu a reușit să înscrie deloc.

Totuși, istoricul meciurilor pe care echipa din Londra le-a disputat pe terenul lui United arată bine pentru cei care vor să mizeze “GG” la acest joc. Ultimele șapte jocuri directe de pe Old Trafford s-au terminat cu ambele echipe pe tabelă, lucru perfect plauzibil și acum, în ciuda formelor contrariante ale celor două combatante.

Manchester United va pleca însă cu prima șansă, măcar pentru acel 5-0 administrat în Liga Campionilor celor de la RB Leipzig. Marcus Rashford este într-o formă foarte bună, cele trei goluri înscrise din postura de rezervă contra nemților fiind doar continuarea unui sezon în care a mai marcat de patru ori și a mai oferit două pase decisive.

În afara partidei cu Leipzig și a celei cu Chelsea din etapa trecută (0-0), “diavolii” au mai avut programate două jocuri pe propriul teren în acest sezon. Ambele, însă, au fost eșecuri usturătoare: 2-6 cu Tottenham și 1-3 cu Crystal Palace.

În concluzie, nu ar trebui să ne mire deloc dacă Arsenal va reuși să marcheze, dar gazdele au cu siguranță ascendentul moral după un traseu excelent în ultimele luni.

KEY POINTS:

  • Ultimele șapte meciuri directe de pe Old Trafford s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare (patru dintre acestea au fost GG3+)
  • Patru din cele cinci jocuri pe care Manchester United le-a disputat în acest sezon de Premier League s-au terminat GG3+ (golaveraj 9-12 în acest sezon, adică o medie de 4,2 goluri pe meci)
  • Arsenal a marcat în patru din cele șase jocuri pe care le-a avut programate în actualul sezon al Premier League (golaveraj 8-7 în acest sezon)
  • United a primit nouă goluri în cele trei jocuri de campionat disputate pe teren propriu în timp ce Arsenal a marcat patru în tot atâtea meciuri pe care le-a avut programate în deplasare
  • Gazdele au patru jocuri la rând fără înfrângere și șase victorii în precedentele opt întâlniri, în timp ce Arsenal a pierdut ultimele două meciuri din campionat și trei din cele mai recente patru