Meniu

11 mai, la 20:00. Îi pune iar piedică United lui Leicester?

Manchester United mai are șanse doar teoretice pentru titlu, dar echipa lui Ole Gunnar Solskjaer pare să joace din ce în ce mai bine pe măsură ce ne apropiem de finalul sezonului. Marți, ’diavolii’ primesc vizita lui Leicester, echipă care se află în cursa pentru Liga Campionilor, dar care în ultima vreme dă rateuri cu o constanță alarmantă.

Manchester City a pierdut în weekend cu Chelsea, iar acest rezultat a mai prelungit perioada de incertitudine în privința viitoarei campioane din Anglia. Aflată la 10 puncte în spatele rivalei locale, dar și cu un meci mai puțin disputat, United poate să spere, dar asta ar însemna ca City să câștige maximum puncte în ultimele 3 etape. Cum programul trupei lui Guardiola le mai găsește în cale pe Everton, Newcastle și Brighton, visele par deșarte.

Antrenamente pentru Europa

Totuși, United are un alt obiectiv important în acest final de campionat: trofeul Europa League. După eliminarea din Liga Campionilor, Bruno Fernandes și colegii lui au mers ceas în a doua competiție continentală și au ajuns în ultimul act după o dublă manșă spectaculoasă cu AS Roma (6-2 acasă și 2-3 în deplasare). Acolo o așteaptă Villarreal, care a eliminat-o pe Arsenla, printre altele, și are pe bancă talismanul Unai Emery.

În campionat, United nu pare să mai aibă probleme în vederea locului 2. Este la 6 puncte în fața lui Chelsea și la 7 față de Leicester, iar traseul recent a fost confortabil. În ultima etapă a câștigat cu 3-1 după ce a fost condusă de Aston Villa la Birmingham, iar în ultimele 7 meciuri a strâns 6 victorii și un egal.

Leicester tremură iar pe final

După titlul din 2016, considerat cea mai mare surpriză din istoria Premier League, Leicester a tot căutat o revenire în elita fotbalului european. Cel mai aproape a fost anul trecut, dar, după ce a petrecut mai bine de jumătate de campionat în primele 4 echipe, a capotat în ultimele două etape din cauza a doua înfrângeri suferite cu Manchester United și Tottenham.

Coincidență sau nu, cele două se află iar printre adversarele pe care ‘vulpile’ le vor întâlni în ultimele 3 runde din Premier League. Intercalate între cele două se află două jocuri cu Chelsea, unul dintre ele în finala Cupei Angliei, iar celălalt în campionat. Cum programul miroase a infern, ne uităm puțin și la formă, iar echipa lui Brendan Rodgers trebuie să facă urgent o schimbare. În ultimele 6 etape, Leicester a câștigat doar de două ori, cu West Brom și Crystal Palace acasă, iar în ultima rundă a fost zdrobită de Newcastle cu 4-2, după ce în minutul 80 scorul era de 0-4.

În acest context, chiar dacă nu e aparent motivată de un obiectiv concret, United pare favorită. Forma și relaxarea pe care Pogba și ceilalți ‘diavoli’ o arată îi îndreptățește să spere la o victorie. Succes în care și noi credem și, la o cotă de peste 2.50, o recomandăm cu anumite rezerve.

PUNCTE CHEIE:

  • Manchester United are 5 victorii la rând pe Old Trafford, perioadă în care a acumulat un golaveraj de 14-4;
  • 'Diavolii’ au 14 meciuri la rând fără înfrângere în campionat, 8 dintre care sunt victorii;
  • Leicester are o înfrângere și un egal în ultimele două deplasări efectuate;
  • Gazdele nu au mai pierdut de 11 întâlniri în confruntările directe jucate la Manchester. Are 4 victorii la rând în acest interval și 9 din ultimele 10;
  • 7 victorii și două egaluri a strâns Manchester United în ultimele 9 dueluri directe din Premier League.