Meniu

7 Februarie. PSG câștigă cu Marseille după o primă repriză excelentă.

ARE VREO ȘANSĂ MARSEILLE ÎN FAȚA TĂVĂLUGULUI PSG?

Clasicul Franței vine într-un moment de cotitură pentru Marseille, care pentru o bună perioadă a arătat că e capabilă să se bată pentru titlu, dar s-a prăbușit inexplicabil în ultimele două luni. PSG nu trece nici ea prin cel mai bun moment și, după ce a schimbat antrenorul, spera să schimbe și norocul, dar nu a fost așa.

Thomas Tuchel este acum la Chelsea și a început deja să-și facă simțită prezența acolo, dar conducerea lui PSG nu l-a mai considerat capabil să-i strunească pe Neymar, Mbappe și ceilalți colegi milionari ai celor doi. În locul germanului, l-au adus pe Mauricio Pochettino și anunță o revoluție în lotul echipei la vară, pe lista de achiziții fiind nume precum Lionel Messi, Sergio Ramos, Sergio Aguero sau Paul Pogba.

PSG încă respiră greu

Totuși, de la venirea lui Mauricio Pochettino campioana Franței s-a împiedicat deja de două ori, de fiecare dată în deplasare: 1-1 la Saint-Etienne și 2-3 la Lorient. La ultima ispravă, a condus cu 2-1 grație a două goluri marcate de Neymar de la 11 metri, dar a fost întoarsă în repriza secundă. Mai grav este faptul că în afara celor două penalty-uri transformate de brazilian, finalista Ligii Campionilor a mai tras un singur șut pe poartă pe parcursul celor 90 de minute, în timp ce adversara sa a făcut-o de 5 ori.

Singurul plus al campioanei de la instalarea antrenorului argentinian este câștigarea Supercupei Franței, trofeu pe care PSG l-a cucerit chiar în detrimentul rivalei Olympique Marseille. Parizienii au răzbunat astfel înfrângerea din turul campionatului, atunci când OM a reușit să plece cu toate cele 3 puncte în urma unei victorii cu 1-0.

Marseille a schimbat și ea antrenorul

După 4 înfrângeri consecutive, printre care și cea din Supercupa Franței cu PSG (1-2), Marseille și-a revenit parțial cu un 2-2 obținut la Lens după ce la pauză conducea la două goluri. Rămasă fără Andre Villas-Boas, cel care a fost tras pe linie moartă de conducerea clubului, echipa din sudul Franței speră să reediteze victoria din tur, atunci când a câștigat cu 1-0 la Paris. Campioana are parte de câteva absențe, Neymar fiind incert, la fel ca și Marquinios și Verratti, însă ultimii doi s-au antrenat la capacitate maximă la ultima ședință de pregătire și au șanse de a apărea încă din primul minut.

Pentru parizieni, care sunt la 3 puncte de Lille și la 4 de Lyon, un nou pas greșit ar putea fi fatal. De asemenea, Marseille, care a căzut până pe locul 9 (are, totuși, două restanțe), are nevoie de un rezultat bun nu doar pentru moral, ci și pentru a mai conserva ceva din șansele pe care le mai are pentru un loc de cupă europeană. Tocmai pentru că ambele echipe au motive să tragă pentru o victorie, ne așteptăm la un meci deschis, cu goluri.

PUNCTE CHEIE:

  • 9 din ultimele 10 confruntări directe disputate la Marseille s-au terminat cu minimum 3 goluri pe tabelă. 8 dintre acestea au bifat și pariul GG;
  • 11 din precedentele 14 derby-uri OM – PSG au intrat în zona pariului ‘peste 2,5 goluri’;
  • Cele mai recente două și 4 din precedentele 5 partide pe care gazdele le-au disputat s-au încadrat în zona pariului ‘3+’;
  • Marseille a terminat 7 din cele 10 meciuri disputate în ultima vreme cu pariul ‘peste 2,5 goluri' câștigător;
  • Ultimele 3 meciuri oficiale disputate de PSG s-au terminat cu minimum 3 goluri pe tabelă și au o medie de 4 goluri pe joc;