Meniu

MECI ȘCOALĂ PENTRU SÂRBI CU BAHRAIN?

Înainte de a începe campania de la Cupa Mondială cu un meci infornal contra Braziliei, săptămâna viitoare, Serbia va înfrunta vineri Bahrainul într-un meci amical internațional.

Echipa lui Dragan Stojkovic va încerca să continue să țină jocul la un nivel ridicat înaintea unei grupe infernale (se va lupta pentru calificare cu Brazilia, Elveția și Camerun), după ce a impresionat recent în Liga Națiunilor.

BAHRAIN ESTE O ECHIPĂ FĂRĂ PRETENȚII

Bahrainul se îndreaptă spre ultimul meci programat în 2022, după ce anul trecut a ratat biletele pentru Cupă Mondială în calificări, terminând pe locul trei în grupa sa din turul doi, în urma Iranului și a Irakului.

Cel puțin acel rezultat le-a permis să rămână în calificările pentru Cupa Asiei din AFC și au revenit la acțiune în iunie pentru a lupta pentru locul lor în competiția de anul viitor, ocupând în cele din urmă primul loc în grupă cu un record perfect datorită victoriilor cu 2-0, 2-1 și 1-0 în fața Bangladeshului, Malaeziei și, respectiv, Turkmenistanului, formații ce sunt însă doar puțin peste nivelul de amatori.

După înfrângerile amicale cu Capul Verde și Panama în septembrie, Pearl Divers a întâlnit cel mai recent Canada, care va participa la Cupa Mondială, vinerea trecută, și a obținut o remiză lăudabilă de 2-2, venind inițial din urmă și conducând cu 2-1 datorită golurilor lui Mahdi Al-Humaidan și Yusuf, înainte ca un autogol al lui Ali Haram să egaleze scorul cu 10 minute înainte de final.

Acum, fără o Cupă Mondială pentru care să se pregătească, dar cu Cupa Golfului și Cupa Asiei AFC care se anunță anul viitor, echipa lui Helio Sousa va încerca să își consolideze încrederea cu ceea ce ar fi o victorie impresionantă în fața oaspeților europeni.

PUNCTE CHEIE:

  • Sârbii s-au impus categoric în 4 din ultimele 5 meciuri, deși au avut adversare precum Norvegia sau Suedia;
  • În ultimele 12 partide, sârbii au un total de 9 victorii, o cifră impresionantă pentru orice națională a lumii;
  • Bahrain a primit câte două goluri în fiecare din ultimele 3 partide (două înfrângeri și o remiză), inclusiv de la Capul Verde și Panama;
  • În ultimul meci amical contra unei formații europene, Bahrainul a fost învinsă de Belarus, o națională ce nu contează în Europa.