Meniu

Midtjylland – Atalanta

Au destoinicii danezi puterea să facă față tăvălugului din Bergamo?

Atalanta vine după cea mai drastică înfrângere din ultimele 12 luni și caută să își refacă moralul în Danemarca. Midtjylland nu e însă cea mai ușoară misiune pentru italieni, campioana Danemarcei lăsând în spate în preliminarii câteva echipe serioase. Italienii sunt însă mari favoriți într-un meci care promite multe goluri.

Au trecut 360 de zile de când Atalanta nu mai primise cel puțin patru goluri, precedenta “performanță” înregistrându-se pe terenul lui Manchester City, în ediția trecută a Ligii Campionilor. Cea mai prolifică echipă din Italia a dat în week-end peste un Napoli în mare formă care a rezolvat meciul de la pauză (era 4-0 după 45 de minute).

Midtjylland a distrus tot acasă

În teorie, deplasarea echipei din Bergamo din Danemarca este una complicată. Midtjylland e neînvinsă în acest sezon pe propriul teren, iar pentru a ajunge în grupe, nordicii au trecut de Ludogoreț (1-0), Young Boys (3-0) și Slavia Praga (4-1). Tocmai de aceea, Atalanta are toate motivele pentru a trata debutul în grupele Ligii Campionilor cu maximă atenție, însă problema italienilor de ceva vreme încoace nu pare a fi decât scorul.

Asta deoarece, aproape indiferent de adversar, trupa lui Gian Piero Gasperini a fost concepută exact ca un animal de pradă. Se expune atacurilor adverse doar pentru că știe că, în general, va marca mai mult decât echipa pe care o înfruntă.

Probabil după aceleași considerente se va desfășura și confruntarea de miercuri seara din Danemarca și e de așteptat ca pofta de gol a italienilor să fie iarăși la cote înalte după corecția din week-end. Întrebarea pentru pariori este legată însă de capacitatea danezilor de a marca, lucru care pare destul de probabil.

KEY POINTS:

  • Gazdele au cinci victorii acasă din tot atâtea meciuri, iar golaverajul este unul impresionant (12-2)
  • Midtjylland are șapte meciuri consecutive fără înfrângere, din care doar două sunt egaluri (în patru din acestea nu a primit gol)
  • Ultimele cinci partide oficiale disputate de Atalanta s-au terminat cu pariul “GG3+” câștigător. Cele patru din acest sezon au adus minimum cinci goluri fiecare!
  • Din ultimele 12 deplasări în meciuri oficiale ale Atalantei, 11 s-au terminat GG (nouă au fost GG3+, golaverajul fiind de 32-20 pentru trupa din Bergamo, medie de 4,3 goluri pe meci)
  • Atalanta a înscris în precedentele 18 deplasări, total golurilor marcate fiind de 48, adică 2,66 pe meci