Meniu

MOLDE – FERENCVAROS

Vine spectacolul ninsorii cu goluri în Norvegia?

Un parior bătrân spunea odată că “decât să pariez contra golurilor și să stau un meci întreg să mă rog să nu se marcheze, adică împotriva spiritului fotbalului, mai bine mă las de pariat”. Probabil în aceeași notă, cei mai mulți dintre cei care își încearcă priceperea și norocul atunci când încearcă să ghicească deznodământul meciurilor preferă meciurile bogate în reușite. Iar Molde – Ferencvaros pare a fi exact unul din meciurile potrivite pentru așa ceva.

Norvegienii, campioni en titre în țara lor, sunt recunoscuți pentru apetitul ofensiv pe care-l etalează aproape meci de meci. Fără o prea mare concurență în competiția internă, Molde (care sezonul în curs va termina cu siguranță pe poziția secundă) aproape că uitase cum este să nu înscrie în primele 90 de minute ale unei partide de fotbal până la meciul din turul preliminar precedent din Azerbaijan.

În același timp, Ferencvaros și Mol Vidi au resuscitat competiția internă și se împing una pe alta spre performanța de înalt nivel. Ungurii sunt și ei o echipă care marchează des, lucru etalat și în actuala ediție a Ligii Campionilor, unde au înșirat pe rând pe Djurgarden (Suedia), Celtic (Scoția) și Dinamo Zagreb (Croația).


KEY POINTS:

  • Ferencvaros a marcat cel puțin un gol în ultimele 14 partide disputate
  • Molde a înscris în 20 din cele 21 de meciuri pe care le-a jucat în 2020
  • Campioana Ungariei a marcat 20 de goluri în cele 7 confruntări pe care le-a strâns în acest sezon (medie de 6,6 goluri pe meci)
  • Campioana Norvegiei a marcat în toate meciurile disputate în ultimele 12 luni pe teren propriu (în 12 din cele 14 jocuri cu pricina a înscris de cel puțin două ori)