Meniu

BARCELONA, ÎNVINSĂ IAR DE BAYERN

Două dintre cele mai titrate cluburi din fotbalul european se vor înfrunta marți seară în Liga Campionilor, Bayern Munchen urmând să primească vizita Barcelonei în Grupa C.

Bayern a deschis grupa cu o victorie cu 2-0 pe terenul lui Inter Milano, miercurea trecută, în timp ce Barcelona s-a impus cu 5-1 în fața Viktoriei Plzen pe Camp Nou, în primul său meci în competiția din 2022-23.

BAYERN, DIN NOU UN START GREOI DE SEZON

Bayern a fost eliminată surprinzător în sferturile de finală ale Ligii Campionilor din sezonul trecut de Villarreal, dar este de șase ori câștigătoare a acestei competiții, ultimul succes venind în 2019-20, când a înregistrat o victorie cu 1-0 în finala cu Paris Saint-Germain.

Campionii din Bundesliga sunt din nou printre favoriții la cucerirea trofeului și au început perfect campania din Grupa C săptămâna trecută, înregistrând o victorie cu 2-0 în fața lui Inte. Leroy Sane a deschis scorul înainte ca un autogol al lui Danilo D'Ambrosio să pecetluiască soarta partidei pentru gazde.

Totuși, Bayern nu a mai obținut nicio victorie în Bundesliga de pe 21 august, remizând în fiecare dintre ultimele trei meciuri cu Borussia Monchengladbach, Union Berlin și Stuttgart.

Sâmbătă, echipa lui Julian Nagelsmann a condus de două ori în fața lui Stuttgart, dar un penalty în ultimul moment al lui Serhou Guirassy a dus la împărțirea punctelor în remiza 2-2, astfel că bavarezii nu sunt chiar în plin avânt la începutul campaniei, la fel ca în sezonul precedent când însă au defilat în grupele Ligii.

Bayern a mai înfruntat Barcelona în faza grupelor competiției din 2021-22, câștigând cu 3-0 acasă și 3-0 în deplasare, și este neînvinsă în fața formației catalane de la manșa secundă a semifinalei din timpul campaniei 2014-15, câștigând ultimele patru meciuri dintre cele două echipe.


Oferta Liga Campionilor


BARCELONA TREBUIE SĂ FACĂ UITAT SEZONUL PRECEDENT

Barcelona nu a reușit să treacă de faza grupelor Ligii Campionilor din sezonul trecut pentru a patra oară în istoria sa, fiind prima sa eliminare în această fază din campania 2000-21.

Nu se poate scăpa de faptul că 2021-22 s-a dovedit a fi un sezon de încercare pentru catalani, dar o fereastră de transferuri de vară impresionantă a contribuit la un început puternic al noii stagiuni.

Echipa lui Xavi a înregistrat săptămâna trecută o victorie cu 5-1 în fața Viktoriei Plzen în debutul Ligii Campionilor, cu trei goluri marcate de Robert Lewandowski, iar internaționalul polonez va căuta o performanță similară contra clubului pe care l-a părăsit în vară, după 344 de goluri în 375 de apariții.

De asemenea, Barcelona s-a impus sâmbătă cu 4-0 în fața lui Cadiz în La Liga iar acum s-a impus în ultimele cinci meciuri din toate competițiile, ceea ce înseamnă că încrederea va fi mare înainte de această confruntare europeană de excepție.

Blaugrana a câștigat ultima dată Liga Campionilor în 2014-15, învingând Juventus în finală, dar par pregătiți să facă o provocare puternică în acest sezon, cu Xavi alcătuind o echipă plină de calitate, iar adăugarea lui Lewandowski, așa cum Bayern va ști prea bine, le-a oferit un atacant central de clasă mondială.

Ultima înfrângere în deplasare a Barcelonie datează chiar de la meciul de la Munchen din sezonul trecut, iar cu forma de vis a atacului blaugrana este interesant de văzut cum vor evolua lucrurile pe Allianz Arena.

Un pariu interesant pentru acest meci este că Barcelona va marca de minim două ori, pentru care avem o cotă de 2.25. Nici pariul X2 nu este de negligat, și aici având o cotă de 2.05.


PUNCTE CHEIE:

  • Chiar dacă a câștigat meciul de debut contra lui Inter, Bayern dezamăgește pe plan intern, unde a obținut doar 3 remize în ultimele 3 meciuri de Bundesliga;
  • Bayern nu a mai impresionat nici în fazele eliminatorii ale Ligii din sezonul trecut, unde a fost eliminată fără să obțină vreo victorie contra lui Villarreal;
  • Bayern nu are încă un înlocuitor de nivel comparabil cu Lewandowski, iar acest lucru s-ar putea vedea din plin și în această partidă;
  • Barcelona a câștigat ultimele 5 partide oficiale și a marcat în fiecare meci minim trei goluri (20 de goluri în total în cele 5 partide);
  • Barcelona a ajuns la 21 de deplasări oficiale fără înfrângere (ultima deplasare în care a fost învinsă a fost chiar la Bayern);
  • Lewandowski, golgheterul la zi din Ligă și La Liga are o formă fenomenală la catalani și va căuta răzbunare împotriva echipei care consideră că nu i-a arătat valoarea cuvenită.