Meniu

LORIENT CÂȘTIGĂ CONTRA LUI NANTES

Lorient și Nantes vor încerca să profite de victoriile de la mijlocul săptămânii în confruntarea de pe Stade du Moustoir de duminică din Ligue 1.

Canariif au învins-o pe Lyon cu 3-1 în meciul reprogramat de miercuri, în timp ce oaspeții și-au deschis campania din Europa League cu un succes cu 2-1 în fața giganților greci Olympiacos.

LORIENT ARE STARTUL VISAT

Nici măcar un stadion de fotbal de primă ligă nu a fost ferit de efectele caniculei ce a lovit în această vară Europa, iar confruntarea dintre Lorient și Lyon, meci contând pentru etapa a doua, a fost inițial amânată din cauza terenului impracticabil. Canarii au fost însă în mod clar recunoscători pentru timpul suplimentar de pregătire.

În întâlnirea de miercuri cu Lyon, echipa lui Regis Le Bris a preluat conducerea prin lovitura liberă executată cu precizie de Enzo Le Fee, înainte ca Alexandre Lacazette, căpitanul lui Lyon, să egaleze, dar Terem Moffi și Dango Ouattara au răspuns pentru Lorient în fața propriilor fani.

O schimbare în banca de rezerve a dus la o schimbare majoră în soarta lui Lorient de când și-a luat adio de la Christophe Pelissier, iar cu 13 puncte din 18 posibile, Les Merlus se amestecă cu băieții mari pe locul cinci - la egalitate cu Lyon, ocupanta locului patru, și cu unul în spatele lui Lens pe ultimul loc de pe podium - la momentul redactării acestui articol.

Acea umilitoare înfrângere 5-2 în fața lui Lens - alături de care au fost promovați în Ligue 1 în 2020 - s-a dovedit a fi pur și simplu un mic obstacol pentru echipa lui Le Bris, care a câștigat trei din ultimele patru în Ligue 1, datorită în mare parte eforturilor lui Moffi.

Consecvența a fost o problemă pentru nigerianul în vârstă de 23 de ani, dar a strălucit în primele etape ale noului termen cu cinci goluri din șase meciuri, în timp ce Lorient încearcă să-și continue recordul de 100% pe teren propriu împotriva unui alt adversar ce i-a pus mari probleme anterior.

NANTES, SUCCES EUROPEAN

Norocul lui Nantes în Ligue 1 s-a evaporat înainte de a primi vizita lui Olympiacos pe Stade de la Beaujoire, dar o seară europeană reușită a reanimat atât jucătorii, cât și fanii, deoarece echipa lui Antoine Kombouare a obținut toate cele trei puncte din primul său meci din Europa League.

Mostafa Mohamed a deschis scorul în minutul 32, înainte ca Samuel Moutoussamy să stea și să privească cum mingea a fost deviată de el în propria poartă după un corner, dar Evann Guessand a fost la locul potrivit în momentul potrivit pentru a primi centrarea lui Ludovic Blas și pentru a înscrie cu capul o victorie dramatică în final.

A începe recuperarea în grupa G a Europa League cu trei puncte a fost exact ceea ce medicul a prescris pentru Canari după înfrângerea cu 3-0 în Ligue 1 cu Paris Saint-Germain weekendul trecut, iar echipa lui Kombouare a găsit cu greu să reproducă forma lor internă din 2021-22.

Fără Randal Kolo Muani în frunte, Nantes a înregistrat doar o singură victorie în primele șase meciuri și ocupă în prezent locul 13 în clasament, iar Kombouare trebuie să ia în considerare și lunga deplasare de joi la Qarabag.

Acum, fără o foaie curată în șase meciuri consecutive, Nantes se îndreaptă spre meciul de duminică cu scopul de a pune capăt unui record de șapte meciuri fără victorie în deplasare în Ligue 1, iar seria de 11 meciuri fără înfrângere împotriva lui Lorient va servi cu siguranță ca un stimulent moral.

Totuși, mizăm pe faptul că această partidă va reprezenta momentul revanșei pentru gazde, care au start sănătos de campionat și arată bine în aceste prime etape. Pentru pronosticul 1 primim o cotă de 2.10.