Meniu

19 Mai, la 22:15. Reușește Monaco un nou joc solid cu PSG?

PSG este cu siguranță la finalul unui sezon dezamăgitor. Totuși, soarta acestuia se poate schimba radical în ultimele două meciuri, primul dintre acestea fiind finala Cupei Franței cu AS Monaco. Totuși, echipa lui Niko Kovac este una dintre surprizele din Franța, are un traseu excelent în 2021, iar ultimele directe cu parizienii o îndreptățesc să spere la ceva bun miercuri seara.

Eliminată din Liga Campionilor de Manchester City fără drept de apel, după ce pe parcurs reușise să le lase în spate pe Manchester United, FC Barcelona și Bayern Munchen, PSG speră la revanșă pe plan intern. Lucrurile sunt însă extrem de complicate pentru elevii lui Mauricio Pochettino, care uneori pare să aibă probleme în a-i motiva pe Neymar, Mbappe și compania.

Monaco vrea podiumul și Cupa

Pentru Monaco, acest sezon este cel mai bun din ultimii ani. A ajuns până pe podium și are șanse la Liga Campionilor dacă reușește cel puțin același rezultat ca și Lyon în ultima etapă. Ușor nu va fi, pentru că adversara joacă acasă cu Nice, în timp ce trupa lui Kovac va întâlni Lens în deplasare.

Totuși, Cupa Franței este primul pas pe care Monaco trebuie să-l facă. Până aici, formația din Principat a avut un traseu lejer, chiar dacă le-a întâlnit pe Lyon sau Nice. Rezultatele au fost următoarele: Grenoble (1-0), Nice (2-0), Metz (1-0, după penalty-uri), Lyon (2-0) și GFA74 (5-1). De asemenea, PSG nu a avut mari probleme până în semifinale, când, în sfârșit, a încasat și primele goluri și a avut nevoie de o sesiune de penalty-uri pentru a ajunge în finală: Caen (1-0), Brest (3-0), Lille (3-0), Angers (5-0) și Montpellier (3-2, după penalty-uri).

PSG pornește favorită, chiar dacă Neymar sau Verratti, printre alții, vor lipsi. Monaco, cea care a învins-o de două ori pe campioana Franței în acest sezon, va fi lipsită de prezența lui Jovetic, dar chiar și așa are șanse să producă o nouă surpriză. Noi mizăm pe un meci în care PSG nu se va impune în timp regulamentar, iar cota de peste 2.00 pentru 1X este și ea încântătoare.

PUNCTE CHEIE:

  • Monaco este într-o formă foarte bună, cu 9 victorii în precedentele 11 meciuri, timp în care au o singură înfrângere, cu Lyon;
  • Alb-roșii s-au bazat pe o defensivă puternică în această perioadă, reușind să termine fără gol primit 8 din cele 11 partide;
  • În 2021, Monaco a pierdut doar de două ori în cele 25 de partide disputate;
  • În acest sezon, PSG a avut mari dificultăți contra adversarelor din vârful clasamentului, contra cărora a înregistrat în Ligue 1 4 înfrângeri, un egal și o victorie;
  • Monaco abordează această partidă cu încrederea la cote înalte după ce a câștigat ultimele două confruntări directe cu PSG, perioadă în care a acumulat un golaveraj de 5-2.