Meniu

30 Martie. Norvegia câștigă cu 1-0 în Muntenegru

REUȘEȘTE HAALAND SĂ ÎȘI REGLEZE TIRUL CU MUNTENEGRU?

Norvegia a început cum trebuie aceste preliminarii, dar le-a continuat exact cum nu ar fi cazul, așa că meciul cu Muntenegru devine deja critic pentru nordici. Adversara din sud-estul Europei stă mult mai bine, are deja 6 puncte în urma primelor două etape, iar într-o grupă care le mai conține pe Turcia și Olanda poate deveni arbitrul de lux.

Grupa G din preliminariile pentru Mondialul din 2022 a început cu o serie de rezultate total neașteptate. Cea care a furnizat surprizele este Turcia, echipă care a fost subestimată, dar care s-a instalat în fruntea grupei după meciuri contra favoritelor acestei serii. După ce în prima rundă a câștigat acasă cu Olanda, 4-2, în etapa a 2-a ienicerii au dat lovitura pe terenul Norvegiei.

Haaland a amorțit la națională

Naționala pregătită de Stale Solbakken stă rău în clasament. Are 3 puncte obținute grație victoriei cu 3-0 în Gibraltar, iar din meciul cu Turcia nu doar că nu a obținut niciun punct, dar nici nu a marcat. Acest aspect îngrijorează în special pentru că se crede că departamentul ofensiv este cel mai puternic al Norvegiei. Totuși, în cele 180 de minute, Erling Haaland nu a marcat deloc, deși pentru Borussia Dortmund are 14 goluri în ultimele 13 meciuri, iar Martin Odegaard nu a oferit nicio pasă de gol.

Dacă în Gibraltar Norvegia a tras de 27 de ori la poartă, de 13 ori pe poartă și a marcat de 3 ori, cu Turcia cifrele produse de nordici au fost mult mai slabe. În meciul jucat la Malaga, în Spania, scandinavii au trimis mingea de 13 ori spre poarta oaspeților, dar nu au nimerit cadrul acesteia decât o singură dată, undeva când mai erau 15 minute de joc.

Muntenegru a câștigat cu outsiderele

Pentru Norvegia, partida ce urmează să se desfășoare la Podgorica poate fi un nou început. E drept, naționala lui Jovetic și Marusic este un adversar destul de dificil, mai ales când îl înfrunți în deplasare, însă nordicii ar trebui să se considere favoriți.

Muntenegru vine după 6 puncte din primele două meciuri, dar în ciuda punctajului maxim, lucrurile nu au stat excelent pentru ex-iugoslavi. În primul meci, cel cu Letonia (2-1), slavii au fost conduși și dominați de adversara, dar au reușit să dea lovitura pe malul Mării Baltice în ultimele 10 minute. Apoi, la jocul cu Gibraltar de pe propriul teren, muntenegrenii au fost egalați la 1 în minutul 30, dar meciul a fost rezolvat apoi înainte și la puțin timp după pauză.

Este destul de greu de crezut că vulnerabila apărare a Muntenegrului nu va suferi în fața lui Haaland și Odegaard. Cum este posibil ca si gazdele să marcheze, cota de peste 2.00 ce a fost oferită pariului ‘3+’ pare destul de generoasă, motiv pentru care noi o vom alege.

PUNCTE CHEIE:

  • Muntenegru a câștigat primele două meciuri din această grupă preliminară, ambele intrând în zona celor 3 goluri marcate pe meci. Golaverajul slavilor este 6-2;
  • Ultimele 3 meciuri oficiale pe care muntenegrenii le-au disputat pe propriul teren s-au terminat cu minimum 3 goluri pe tabelă;
  • Norvegia a înscris în precedentele 10 deplasări efectuate, perioadă în care a acumulat 19 goluri marcate;
  • 3 din precedentele 4 deplasări oficiale ale nordicilor au depășit borna celor 2,5 goluri (nu includem acel 0-3 la ‘masa verde’ din meciul cu România);
  • Ambele meciuri pe care Haaland și colegii săi le-au disputat în actualele preliminarii au furnizat câte 3 goluri.