Meniu

18 Aprilie, la 21:45. Inter întrerupe seria victoriilor la Napoli.

SE NEUTRALIZEAZĂ RECIPROC INTER ȘI NAPOLI?

Inter este aproape să își îndeplinească marele obiectiv al sezonului, anume recucerirea supremației în Italia după 11 ani. În același timp, Napoli are șanse reale de a gusta iar din fotbalul de Liga Campionilor, dar cursa cu Juventus, AC Milan și Atalanta se anunță a fi una extrem de antrenantă pe acest final de sezon.

Ultimii 9 ani din Serie A au fost extrem de plictisitori pentru fanii fotbalului care nu simpatizează cu Juventus. Echipa din Torino a instaurat un adevărat regim dictatorial și a reușit să câștige în lanț 9 Il Scudetto, dar sezonul acesta pare că și-a ratat șansa.

Inter și seria incredibilă de 11 victorii

Favorită în mod cert pentru a ridica trofeul suprem din Italia este Inter Milano, care în 2021 și-a concentrat puterile pe campionat și a reușit să obțină o serie de rezultate impresionantă. Fără înfrângere din primul meci al anului, atunci când pierdea la Sampdoria (1-2), trupa lui Antonio Conte se poate lăuda cu 11 succese consecutive în Serie A. Printre acestea sunt și victoriile cu Atalanta (1-0), AC Milan (3-0) sau Lazio (3-1), dar demn de menționat este și acel 2-0 din jocul cu Juventus de la mijlocul lui ianuarie.

În deplasare, milanezii au primit doar două goluri în precedentele 7 partide jucate în competițiile interne, în victoriile cu Torino și Parma (ambele 2-1), un semn clar că defensiva este punctul forte al nerazzurrilor în jocurile pe teren străin. Cu cea mai bună apărare în jocurile de afară, Inter are destule motive să spere că poate să obțină un rezultat pozitiv și la Napoli.

Prinde Napoli Liga Campionilor?

Echipa lui Gennaro Gattuso a avut un sezon oscilant, dar pare că și-a regăsit cadența în acest moment și speră într-un forcing de final care să îi aducă împlinirea obiectivului. Vorbim aici de calificarea în Liga Campionilor, care va fi însă dificil de obținut dată fiind concurența. În acest moment, Napoli se află chiar sub linia calificării, pe locul al 5-lea, la două puncte de Atalanta, 3 de Juventus și 4 de AC Milan.

În precedentele 9 jocuri din toate competițiile, formația de lângă Vezuviu a pierdut o singură dată, în restanța cu Juventus (1-2), perioadă în care a obținut 7 victorii. În acest interval, Insigne și colegii lui au câștigat și cu AS Roma (2-0), și cu AC Milan (1-0), iar eforturile defensive etalate în aceste partide arată că Inter are de ce să se teamă.

Pentru că un punct este mai bun decât niciunul, ne așteptăm la abordări prudente din partea celor două. Cum și istoricul confruntărilor directe din campionat indică o tendință spre ‘sub 2,5 goluri’, pronosticul nostru pentru acest joc este ‘TG 0-2 goluri’.

PUNCTE CHEIE:

  • Meciurile lui Inter din acest sezon de Serie A contra adversarelor directe sunt sărace în goluri. 4 din cele 6 confruntări cu echipele din Top 5 au adus maximum două goluri pe tabelă;
  • Echipa lui Antonio Conte are cea mai bună defensivă din campionat atunci când joacă în deplasare, cu 12 goluri primite în 15 astfel de partide;
  • Napoli are una dintre cele mai bune apărări din Italia în privința jocurilor de pe propriul teren. Cu doar 12 goluri încasate în 15 jocuri acasă, echipa lui Gattuso este a doua în această privință;
  • În ultimele 10 confruntări directe, pariul ‘sub 2,5 goluri’ a ieșit câștigător de 8 ori.