Meniu

3 Ianuarie. Leicester câștigă la Newcastle

REUȘEȘTE LEICESTER UN NOU NGG ÎN DEPLASAREA DE LA NEWCASTLE?

Leicester începe 2021 în Top 4 al Premier League, iar perspectivele pentru echipa lui Brendan Rodgers sunt pozitive. În prima etapă din noul an, “vulpile” se deplasează la Newcastle, acolo unde îi așteaptă una din echipele fără pretenții în acest sezon, tocmai de aceea ne așteptăm la un meci prudent din partea oaspeților.

Au trecut mulți ani de când echipa “coțofenelor” nu s-a mai calificat în cupele europene, acolo unde într-o perioadă deveniseră o constantă. În această perioadă, Newcastle se mulțumește cu un loc călduț la mijlocul clasamentului și, în general, nu emite pretenții în fața echipelor din zona superioară a Premier League.

Leicester e dependentă de Vardy

Pandemia a reușit să dilueze, cumva diferențele de valoare, iar clasamentele în mai toată Europa arată mult mai uniform în privința punctelor. Această situație poate lăsa loc surprizelor și Anglia nu e străină de asemenea situații. Ultima mare ispravă petrecută în fotbalul din Albion datează din 2016, atunci când Leicester a reușit să câștige titlul deși la începutul sezonului respectiv era cotată cu ultima șansă! Acum, “vulpile” s-au consacrat deja ca o echipă de top a Angliei, dar chiar și așa, un titlu câștigat de albaștrii ar reprezenta oricum o mare surpriză.

Cu Liverpool și Manchester United în vârf, Leicester trebuie să își echilibreze și mai tare jocul dacă vrea să aibă vreo șansă la coroana supremă din fotbalul englez. Rezultate precum 1-2 cu Fulham sau chiar și 1-1 cu Crystal Palace ar trebui să devină o raritate, iar victorii precum Manchester City (5-2), Arsenal(1-0) sau Tottenham (2-0) sunt indicate pentru a ajunge la succesul suprem.

Din păcate pentru Brendan Rodgers, formația sa depinde foarte mult de forma veteranului Jamie Vardy, cel care la 33 de ani este în continuare printre golgheterii Premier League. Aflat pe poziția a doua a “tunarilor” din prima ligă engleză cu 11 goluri, nouarul lui Leicester a provocat, practic, opt din cele nouă victorii ale echipei sale. Mai exact, atunci când atacantul a marcat, “vulpile” au câștigat de fiecare dată, iar în absența golurilor sale, “vulpile” au obținut un singur succes și încă două egaluri în opt meciuri.

“Vulpile” sunt și în Top NGG

Pentru Leicester, dependența de Vardy se prelungește și la capitolul meciurilor în care reușesc să marcheze. Din cele cinci înfrângeri, patru au venit fără ca echipa lui Rodgers să marcheze: 0-1 cu Aston Villa, 0-2 cu Everton și 0-3 cu Liverpool și West Ham. Este adevărat că și o parte din victoriile pe care le-a obținut au venit în urma unui joc perfect al apărării, așa cum s-a întâmplat cu WBA (3-0), Arsenal (1-0), Wolves (1-0), Brighton (3-0) sau Tottenham (2-0).

În total, Leicester are nouă meciuri în care GG-ul nu a fost bifat din cele 16 etape, adică un total de 56% din meciuri, ceea ce o pune în Top 4 al Premier League la acest capitol. Adversara de duminică, Newcastle, este și ea cumva aproape din acest punct de vedere, cu un procentaj de 47%, dar echipa lui Steve Bruce a arătat că are probleme în special cu adversarele din top.

“Coțofenele” nu au marcat cu Liverpool (0-0), Manchester City, Chelsea sau Southampton (toate trei 0-2), dar nici cu Brighton (0-3), semn că au probleme atunci când întâlnesc echipe care pun presiune prin forța lor ofensivă, așa cum este și Leicester.

Este de așteptat ca meciul de duminică să curgă în această direcție, pentru că Newcastle va încerca să joace cât mai închis în fața unei echipe care are forța ofensivă a lui Leicester. Iar pentru oaspeți orice punct obținut în această perioadă este destul de prețios, tocmai de aceea nu ne așteptăm la mari riscuri din partea echipei lui Rodgers. În concluzie, pronosticul “NGG” pare destul de viabil, mai ales că are și un preț bun.

PUNCTE CHEIE:

  • Newcastle nu a marcat în precedentele trei meciuri jucate, perioadă în care are un golaveraj de 0-3;
  • Șase din ultimele nouă jocuri ale gazdelor s-au terminat cu pariul NGG câștigător;
  • Patru din cele mai recente șase jocuri ale lui Leicester s-au terminat cu maximum una dintre echipe printre marcatoare;
  • Nouă din ultimele 11 întâlniri directe din campionat care s-au desfășurat pe terenul lui Newcastle n-au găsit decât o singură echipă printre marcatoare,
  • Ultimele patru confruntări directe din Premier League au găsit doar una dintre echipe pe tabelă.