Meniu

30 Decembrie. Liverpool face al doilea egal consecutiv

SE REFACE LIVERPOOL CU O VICTORIE LA NEWCASTLE?

Liverpool a ratat șansa de a se detașa în fruntea Premier League după un 1-1 greu de explicat cu West Brom, dar acum are din nou ocazia să facă acest lucru contra lui Newcastle. Echipa antrenată de Steve Bruce trece printr-un recul de formă și pare victimă sigură în fața campioanei, dar ne așteptăm la un meci spectaculos la care să contribuie și gazdele.

Este greu de anticipat cine va câștiga în acest sezon campionatul în Anglia, dar e clar că echipa lui Jurgen Klopp este favorită să-și apere titlul. Totuși, o echipă care anul trecut era neînvinsă până la finalul lui februarie, timp în care fusese încurcată doar o dată, a ajuns ca în acest sezon să aibă deja cinci egaluri și o înfrângere.

Revin accidentații “cormoranilor”

Ultima astfel de ispravă s-a întâmplat chiar în etapa de Crăciun, când Liverpool a remizat surprinzător cu West Brom, una dintre candidatele la retrogradare. În afara egalului cu echipa din Birmingham, campioana Angliei mai pierduse puncte și cu Aston Villa (2-7), Everton (2-2), Brighton, Manchester City și Fulham (ultimele trei 1-1).

Totuși, aproape fără excepție, Liverpool și-a revenit mereu după câte un rezultat modest, iar victoriile cu Leicester (3-0), Wolves (4-0) sau Tottenham (2-1) stau mărturie. Pe lângă acestea, demne de menționat sunt și succesele cu Chelsea (2-0), Arsenal (3-1) sau Crystal Palace (7-0), ultimul fiind un meci special, în care șapte jucători diferiți au pasat decisiv la goluri.

Klopp are parte și de vești bune, pentru că James Milner și Thiago Alcantara au revenit la antrenamente și au șanse să joace, chiar dacă antrenorul neamț a declarat că este la fel de posibil să îi și menajeze de teama unei recidive.

Newcastle marchează în a doua repriză

Dacă în echipa campioană sunt câteva absențe importante, printre care și Van Dijk, Gomez sau Diogo Jota, Steve Bruce nu se va putea baza pe Saint Maxime, accidentat de câteva etape, și portarul Dubravka, cel care nu a apărat deloc în acest sezon.

Încă departe de pericol, Newcastle pare că s-a obișnuit cu apele din zona gri a clasamentului. După un început bun de sezon, presărat inclusiv cu victorii contra unor adversari importanți precum West Ham (2-0), Everton (3-1) sau Crystal Palace (2-0). Interesant este că pe parcursul celor 14 etape, Newcastle a marcat doar de patru ori în prima repriză, în timp ce actul secund a adus 13 reușite pentru “coțofene”.

Pentru partida de miercuri, Liverpool este clar favorită, dar Newcastle are și ea șansa ei să marcheze. Tocmai de aceea, meciul acesta pare făcut pentru un pronostic de “2 solist și 3+”. Atât istoricul întâlnirilor, cânt și forma de moment contribuie la această alegere, care nu pare deloc deplasat.

PUNCTE CHEIE:

  • Liverpool a câștigat ultimele cinci confruntări directe, precedentele patru terminându-se cu minimum patru goluri marcate (golaveraj 15-4 în acest interval);
  • Newcastle a pierdut trei din precedentele patru meciuri, timp în care a strâns un golaveraj de 3-9;
  • Liverpool nu a mai pierdut de 12 partide în Premier League, perioadă în care a strâns șase victorii și cinci remize;
  • Opt din cele nouă victorii ale “cormoranilor” au venit cu minimum trei goluri în meci;
  • Liverpool este echipa cu cea mai mare medie de goluri pe meci din Premier League, 3,8, iar Newcastle nu stă nici ea rău cu cele 2,98.