Meniu

Leicester vs Burnley

Campioana surpriză din 2016, Leicester, s-a transformat odată cu marea performanță realizată într-o prezență constantă în plutonul fruntaș al Premier League. În același timp, fostă regină a Angliei în vremuri romantice (1921 și 1960), Burnley și-a consolidat statutul de buturugă mică, dar solidă a campionatului Angliei.

Principala calitate a echipei pregătită de Sean Dyche este jocul din defensivă, care într-o zi bună poate să neutralizeze aproape orice atac din Premier League. În contrapartidă, cea mai mare problemă a echipei din vecinănatea Manchesterului este incapacitatea ofensivei de a concretiza șansele apărute.

De partea cealaltă, Leicester este genul de echipă care mușcă atunci când miroase sânge, însă a avut mai mereu probleme cu echipele care știu să se apere. Cu un atac extrem de creativ și rapid condus de legendarul Jamie Vardy, echipa lui Brendan Rodgers va avea de rezolvat un puzzle destul de complicat în confruntarea cu Burnley.

  • Burnley a reușit să-și mențină poarta intactă în patru din ultimele opt meciuri în Premier League
  • În opt din ultimele nouă partide oficiale disputate de Burnley s-au marcat sub 2,5 goluri
  • Șase meciuri din ultimele opt oficiale pe care Leicester le-a disputat pe teren propriu în Anglia s-au terminat cu sub 2,5 goluri marcat