Meniu

Nice – B. Leverkusen

POT NEMȚII SĂ TREACĂ PESTE ACCIDENTĂRI ȘI SĂ ÎNVINGĂ?

Bayer Leverkusen are nevoie de un egal la Nice pentru a-și asigura calificare, dar lupta pentru primul loc cu Slavia Praga îi va motiva pe nemți să tragă pentru victorie. Francezii nu sunt deloc în formă și, la cum s-au prezentat sezonul actual, nu par să aibă ce le trebuie pentru a face față concurenței.

Pentru că e luna calculelor în cupele europene, a venit și rândul grupei C a Ligii Europa. Acolo, Slavia și Leverkusen se află la egalitate de puncte pe primul loc, în timp ce Nice și Hapoel Beer Sheva sunt cu un pas și jumătate în rândul echipelor eliminate.

Nemților le lipsește jumătate de echipă

Bayer Leverkusen este una dintre cele mai în formă echipe ale competiției, mai ales pe plan ofensiv, acolo unde au marcat deja 14 goluri în trei meciuri. Spunem trei, pentru că al patrulea a fost acea înfrângere cu 0-1 de la Praga, când Bellarabi a fost eliminat în primele 25 de minute și, practic, a schimbat total dinamica jocului.

Celelalte rezultate au fost parcă special pentru spectatori (sau telespectatori), pentru că cei care i-au urmărit pe băieții de la Bayer au avut ce vedea. 4-1 și 4-1 cu Beer Sheva și 6-2 în prima etapă cu Nice sunt rezultate care nu au de ce să surprindă, dată fiind valoarea și diversitatea jucătorilor ofensivi ai nemților.

Din păcate pentru echipa lui Peter Bosz, lucrurile nu stau deloc bine din punct de vedere medical, iar deplasarea pe Coasta de Azur a fost făcută fără mai multe elemente de bază. Lucas Alario este în capul listei, pentru că a contribuit până acum cu zece goluri și o pasă decisivă în 12 meciuri. Absența argentinianului s-a simțit duminică, atunci când Leverkusen a remizat acasă cu Hertha. Cu abonament la infirmerie mai sunt Amiri și Tapsoba, ambii diagnosticați cu COVID, dar și Aranguiz, Arias, Bellarabi sau Bender, toți titulari în trupa “aspirinelor”.

Nice a pierde pe bandă rulantă

Norocul celor de la Leverkusen este că Nice are și ea destule absențe importante, dar și că forma francezilor este una execrabilă. La capitolul indisponibilităților merită pomenite numele lui Schneiderlin, suspendat din cauza celor trei cartonașe galbene încasate în precedentele meciuri, dar și Dolberg, Dante sau Kamara, toți trei cu probleme medicale.

Se pare că pentru francezi ritmul impus de participarea în cupele europene nu este cel mai potrivit. În ultimele 14 jocuri, Nice a pierdut de opt ori și a mai făcut încă două egaluri. Cea mai drastică înfrângere e chiar cea din turul cu Leverkusen, însă cel mai mult pare să conteze forma recentă: patru înfrângeri la rând, din care ultimele trei au fost înregistrate pe propriul teren cu Monaco (1-2), Slavia (1-3) și Dijon (1-2), codașa din Ligue 1.

În aceste condiții, o victorie a lui Leverkusen este cel puțin probabilă, dar există și posibilitatea ca Nice să învingă. Tocmai de aceea, pentru excentrici sau temerari nici pronosticul “2 și GG” nu ar trebui să sune rău.

PUNCTE CHEIE:

  • Leverkusen are opt victorii în precedentele zece jocuri disputate (golaveraj 28-13 în acest interval)
  • Bayer are patru victorii în cele mai recente cinci deplasări, singura înfrângere din acest interval, 0-1 cu Slavia, venind după ce a jucat în inferioritate timp de 70 de minute
  • “Aspirinele” au făcut câștigător pariul GG3+ în șapte din ultimele nouă meciuri pe care le-au jucat, inclusiv în trei din cele patru jocuri disputate în Europa League
  • Nice a pierdut ultimele patru meciuri cu echipe germane jucate în cupele europene, inclusiv acel 2-6 din prima etapă de la Leverkusen
  • Francezii au pierdut precedentele patru meciuri oficiale disputate în acest sezon, ultimele trei fiind programate chiar pe teren propriu, toate fiind GG3+ (golaveraj 6-10 în acest interval)