Meniu

N. Djokovic – D. Schwartzman

Îl va surclasa iar Djokovic pe micuțul argentinian?

La cei 1,70 metri ai săi, Diego Schwartzman este unul dintre cei mai scunzi jucători din circuitul ATP. Ajuns în premieră la Turneul Campionilor, argentinianul va juca primul său meci la Londra contra lui Novak Djokovic, căruia i-a făcut față doar pe zgură, tocmai de aceea victoria sârbului pare clară.

Pentru numărul 1 ATP, obiectivul acestui final de an a fost menținerea pe prima poziție a clasamentului, lucru care s-a întâmplat odată cu sfertul de finală de la Linz. Relaxat, Djokovic a fost eliminat de la turneul austriac încă din al treilea meci de Lorenzo Sonego, dar participarea la Turneul Campionilor are altă rezonanță pentru sârb.

E 5-0 la seturi în 2020

Debutul pe carpeta de la Londra îl are programat contra lui Diego Schwartzman, jucător care e la prima participare la competiția de final de an dedicată celor mai buni jucători ai anului. Din nefericire pentru argentinian, competiția din capitala Marii Britanii se desfășoară pe carpetă, indoor, acolo unde expertiza sa este limitată.

Jucătorul de 28 de ani este un specialist al zgurii, dar nici măcar acolo nu a reușit să-l învingă pe Djokovic în cele trei întâlniri directe de pe suprafața cărămizie. Anul acesta, a pierdut în două seturi finala de la Roma (7-5, 6-3), chiar dacă în sferturi îl învinsese chiar pe Rafael Nadal, regele incontestabil al jocului pe zgură.

Cealaltă întâlnire a anului între cei doi s-a petrecut la Australian Open, acolo unde Djokovic a trecut de argentinian în trei seturi fără prelungiri, după doar 29 de game-uri jucate (6-3, 6-4, 6-4).

Djokovic vrea să își treacă în cont un nou trofeu al ATP Finals, al șaselea, iar pentru asta o victorie cu Schwartzman e imperativă. Ne așteptăm la o victorie în două seturi destul de scurte a lui Djokovic, tocmai de aceea un pronostic “1 & sub 20,5 game-uri”, la o cotă de 2,20, pare o alegere potrivită.

PUNCTE CHEIE:

  • Novak Djokovic are 5-0 în întâlnirile directe cu Schwartzman, iar anul acesta l-a întâlnit de două ori pe argentinian fără să piardă vreun set
  • Sârbul are un palmares excelent la Turneul Campionilor, acolo unde este la a 13-a participare. Are cinci trofee, două finale pierdute și doar de patru ori a pierdut încă din grupe (o singură dată în ultimele șapte participări)
  • Schwartzman are un palmares modest în 2020 pe hard pentru un jucător de top 10: cinci victorii și șase înfrângeri
  • Numărul 1 ATP este practic neînvins pe suprafețele rapide în acest sezon. Are 26 de victorii și o singură înfrângerea, aceea fiind de fapt descalificarea de la US Open