Meniu

31 Mai, la 19:00. Vedem goluri între Olanda și Franța?

Olanda și Franța sunt printre cele mai importante țări când vine vorba de formarea jucătorilor. Batavii au lăsat în faza grupelor în spate chiar pe România, în timp ce francezii au avut unele emoții. Partida între cele două pare a fi una echilibrată și e de așteptat să vedem goluri din ambele direcții.

Ciobanu a ținut Olanda în șah

În faza grupelor, naționala lalelelor a fost într-o grupă cu România, Germania și Ungaria. Primul meci a fost chiar cel contra tricolorilor lui Adi Mutu, meci pe care l-au terminat la egalitate (1-1), după ce Andrei Ciobanu a reușit să egaleze dintr-o lovitură liberă executată senzațional. Un alt 1-1 a urmat și contra Germaniei, pentru ca apoi, în meicul cu țara gazdă, să obțină o victorie de efect, 6-1.

Franța s-a chinuit puțin mai mult în grupa sa și a avut nevoie de meciul decisiv pentru a-și asigura calificarea. Chiar dacă în acest moment are cota 5.00 pentru câștigarea trofeului, la egalitate cu Spania și doar în spatele Portugaliei, naționala 'cocoșilor galici' a avut mici dificultăți în primele 3 meciuri din turneu. Înfrângerea din debutul cu Danemarca (0-1) a încurcat calculele, dar lucrurile au fost redresate ulterior. Două victorii cu 2-0 repurtate în fața Rusiei și a Islandei i-au adus pe francezi în ultimii 8 ai competiției.

De la meciul de luni ne așteptăm să vină cu goluri, mai ales că ambele au arătat că ofensivele funcționează. Cota este una destul de bună, aproape 2.00, motiv pentru care este și pronosticul nostru.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 4 meciuri ale Olandei s-au teriminat cu goluri din partea tuturor echipelor implicate, golaverajul fiind de 9-5;
  • Olandezii au înscris în precedentele 16 meciuri consecutive, perioadă în care au marcat de 61 de ori;
  • Franța a înscris de 4 ori în ultimele două meciuri din grupă;
  • În 4 din precedentele 5 confruntări directe între cele două s-au marcat goluri din ambele direcții.