Meniu

OLYMPIACOS OBȚINE PRIMUL PUNCT DIN GRUPĂ

Olympiacos va continua să caute primele puncte în Europa League din acest sezon joi seară, când se va deplasa pe terenul azerilor de la Qarabag. Gazdele se află la doar trei puncte în spatele liderului din Grupa G, și abordează acest meci cu un bilanț de șase victorii consecutive.

QARABAG CAUTĂ SĂ ÎȘI ÎMBUNĂTĂȚEASCĂ PERFORMANȚA DIN SEZONUL PRECEDENT

Qarabag a fost impresionantă în ultima vreme, reușind câteva performanțe fantastice atât în ofensivă, cât și în apărare, având șase meciuri la rând în care a fost victorioasă, în 5 din ele marcând și un minim de 3 goluri.

Filip Ozobic a marcat singurul gol al meciului din weekend, când au învins Gabala în prima ligă din Azerbaidjan, o evoluție parcă puțin sub așteptări dar care o păstrează în fruntea clasamentului cu maxim de puncte după primele 8 runde.

Acest rezultat a marcat al doilea meci la rând în care Qarabag a păstrat poarta intactă, demonstrând calitățile defensive pe care le are echipa.

Precedentul rezultat s-a întâmplat să fie împotriva lui Olympiacos, săptămâna trecută, în Europa League, când au obținut o victorie dominantă cu 3-0 în deplasare.

Owusu Kwabena și-a adus echipa în avantaj în minutul 68, iar acest lucru a fost urmat de câteva goluri în ultimele 10 minute ale partidei pentru a obține trei puncte importante. Cu 6 puncte adunate în primele două runde Qarabag este tot mai aproape să facă pasul spre faza următoare, așa cum a făcut și în ediția precedentă, când a fost eliminată însă de Marseille în șaisprezecimi.

OLYMPIAKOS, DEMOLATĂ ÎN EUROPA

În timp ce Qarabag ar fi, fără îndoială, mulțumită de o repetare a rezultatului din tur, oaspeții au acum o nevoie disperată de puncte, deoarece timpul începe să se scurgă.

Cu doar trei meciuri rămase de disputat, formația elenă speră să se mențină în cursa pentru a trece în etapa următoare a competiției cu prima victorie din turneu.

Olympiacos nu are în prezent niciun punct în această competiție, iar o înfrângere joi i-ar îndepărta la cel puțin nouă puncte de o poziție de top doi.

După înfrângerea din Europea, oamenii lui Michel s-au chinuit teribil și în victoria cu OFI, 2-1, intrând cu deficit la pauză.

Pe plan european Olympiakos are un sezon dezastruos, fiind eliminată din preliminariile Ligii de Maccabi Haifa după un umilitor 0-4 acasă și trecând la penalty-uri de mult mai modestele Slovan Bratislava și Apollon. Este o scădere incredibilă comparativ cu ultimele două sezoane europene, dar aceasta a fost parcă anunțată de finalul de campionat extrem de slab, pe care însă mulți l-au pus pe seama avansului uimitor, de peste 20 de puncte.

În această deplasare nu vedem o îmbunătățire a jocului grecilor și mizăm pe victoria lui Qarabag, la o cotă de 1.85.

PUNCTE CHEIE:

  • Qarabag vine după 6 victorii consecutive, inclusiv 3-0 cu Nantes și 3-0 în tur la Olympiakos în Europa League;
  • Formația azeră este impresionantă pe teren propriu, unde a trecut printre altele cu 5-1 de Lech în preliminarii, este neînvinsă din februarie (când a cedat în fața lui Marseille) și a marcat de minim 3 ori în 8 din ultimele 10 partide;
  • Olympiakos a pierdut toate cele 3 meciuri din grupă și are un atac complet ineficient (un singur gol marcat) și o apărare visătoare, cu 8 goluri primite;
  • Formația elenă s-a făcut de râs și în preliminariile pentru grupele Ligii, fiind învinsă cu 1-5 la general de Maccabi Haifa iar apoi a trecut prin prelungiri, fără vreo victorie, de modestele Slovan Bratislava și Apollon pentru a ajunge în grupele Europa League;
  • Olympiakos nu impresionează nici pe plan intern unde a strâns doar 14 puncte în primele 7 runde și este la 7 puncte distanță de lider.