Meniu

OLYMPIAKOS PIREU – ARSENAL LONDRA

NE PREGĂTESC ARSENAL ȘI OLYMPIAKOS UN MECI CU GOLURI?

Confruntarea între Olympiakos Pireu și Arsenal Londra este cu siguranță cea care are cel mai bogat istoric pe ultimii 20 de ani. Cele două formații s-au întâlnit ultima oară chiar sezonul trecut, atunci când grecii au reușit să-i elimine pe londonezi după prelungiri. Momentul revanșei a venit pentru englezi, dar campioana Greciei are un joc foarte bun, mai ales pe teren propriu, motiv pentru care ne așteptăm la goluri de ambele părți.

Pentru o bună bucată a sezonului, apărarea lui Olympiakos a dat rateuri rar. În ultima vreme, însă, echipa din Pireu a început să încaseze goluri aproape meci de meci. Totuși, atacul și-a făcut treaba, așa cum s-a întâmplat și în ‘dubla’ din turul anterior cu PSV Eindhoven, atunci când grecii s-au calificat după 4-2 acasă și 1-2 în deplasare.

10 întâlniri în 12 ani

Arsenal este în revenire de formă în campionat, acolo unde a revenit în prima jumătate a clasamentului după multă vreme petrecută în zona subsolului. Aflată pe locul 10 în Premier League, trupa londoneză și-a revenit din punct de vedere ofensiv și doar Manchester City a reușit s-o oprească din a marca în ultimele săptămâni. În turul anterior, englezii au trecut de Benfica după 1-1 în meciul tur și un 3-2 obținut în ultimele minute la retur grație golului decisiv marcat de Aubameyang.

Olympiakos și Arsenal sunt cunoștințe vechi, în precedentele 12 sezoane întâlnindu-se de 10 ori. În primele 6 astfel de confruntări au câștigat doar gazdele, iar apoi doar oaspeții, astfel că nu avem niciun egal între cele două. La capitolul GG, jumătate dintre confruntări s-au terminat cu ambele formații printre marcatoare, iar anul trecut, 'dubla' a fost decisă în prelungiri, după ce grecii au întors pe Emirates înfrângerea cu 0-1 de pe propriul teren.

Acum, ne așteptăm să vedem goluri de ambele părți în duelul ce se va desfășura pe Karaiskakis din Pireu, iar cota pentru GG este excelentă, 1.80.

PUNCTE CHEIE:

  • Olympiakos a bifat câștigător pariul GG în 7 din ultimele 8 meciuri în toate competițiile;
  • După o serie de 5 meciuri fără gol primit pe teren propriu, grecii au scos mingea din plasă în 3 din precedentele 4 jocuri acasă, perioadă în care au un golaveraj de 10-4;
  • 3 din ultimele 4 meciuri din Premier League ale lui Arsenal s-au terminat cu ambele combatante printre marcatoare, iar golaverajul în intervalul indicat este 8-4;
  • Arsenal este una dintre cele mai prolifice echipe din acest sezon de Europa League, cu o medie de 3 goluri marcate pe meci. Doar Tottenham are o medie mai bună grație jocurilor din preliminarii;
  • Londonezii au bifat pariul GG în 6 din cele 8 meciuri din acest sezon al Ligii Europa, inclusiv în ambele manșe din turul anterior cu Benfica.