Meniu

Osasuna – Huesca

SE ANIHILEAZĂ CELE DOUĂ ÎNTR-UN MECI FĂRĂ GOLURI?

La Liga revine vineri seară cu un meci lipsit de interes. Osasuna este una din revelațiile sezonului trecut, iar principala calitate a bascilor a fost organizarea defensivă. Este de așteptat ca aceasta să joace un rol important și în partida cu Huesca, cea care și-a pierdut forma bună arătată la începutul sezonului.

Spania are parte de un start de campionat care nu mai stă sub semnul dominației cuplului Real Madrid – FC Barcelona. Cu cele două rivale înfrânte de câte două ori, competiția internă a ibericilor este mult mai dinamică, iar primele locuri sunt ocupate acum de Real Sociedad și Villarreal.

Osasuna este fană NGG

În partea inferioară a clasamentului, apare în mod surprinzător numele Sevillei. Câștigătoarea Europa League este pe poziția a 12-a, care are doar 10 puncte după șapte jocuri și o medie de doar un gol înscris pe meci. Un loc mai jos, cu același număr de puncte și de goluri marcate este Osasuna, una din surprizele sezonului trecut.

Echipa din Țara Bascilor a revenit pe prima scenă a fotbalului spaniol sezonul trecut, când a terminat pe un bine-meritat loc 10. Un rol foarte important în obținerea acestei performanțe l-a avut apărarea, care a reușit să țină poarta intactă în 19 din cele 38 de meciuri jucate. Mai mult, 20 de partide s-au terminat cu maximum una dintre echipe printre marcatoare, iar acest trend s-a accentuat în actuala stagiune.

Își recuperează Huesca golgheterul?

Vineri, la Pamplona vine Huesca, una din nou-promovatele verii. În primele etape, echipa din nordul Spaniei a făcut câteva rezultate importante, egaluri cu Villarreal (1-1), Valencia (1-1) și Atletico Madrid (0-0), primele două în deplasare. Lucrurile au continuat însă în aceeași linie a alternării egalurilor cu înfrângerile, astfel că Huesca s-a instalat acum pe ultimul loc al clasamentului, cu șase egaluri și nicio victorie după nouă etape.

Una din problemele nou-promovatei se leagă de ineficiența atacului, acolo de unde lipsește Shinji Okazaki. Campion al Angliei cu Leicester în 2016 și jucător cu 50 de goluri înscrise pentru naționala Japoniei, fotbalistul de 32 de ani a fost cel mai bun marcator al celor de la Huesca în sezonul promovării. Acum, a lipsit în ultimelepatru jocuri ale echipei sale, dar sunt șanse să apară pe teren vineri seară măcar pe final.

Partea proastă pentru oaspeții de vineri este și că defensiva nu funcționează la parametrii optimi, iar Osasuna este genul de echipă care știe să conserve avantajul atunci când îl are. În ediția trecută de campionat, bascii au închis poarta în 12 din cele 38 de jocuri, adică aproape o treime, lucru care este de așteptat să se întâmple și acum.

Astfel, pentru acest joc ne vom orienta către un pariu care implică goluri puține, maximum două, iar pentru o cotă mai bună NGG pare o soluție ideală.

PUNCTE CHEIE:

  • Șase din cele opt meciuri jucate de Osasuna în acest sezon al La Liga s-au încadrat în pariul NGG (nu marchează ambele echipe)
  • Gazdele au câștigat fără gol primit două din cele patru partide pe care le-au disputat în acest sezon pe propriul teren
  • Huesca nu se poate baza pe Shinki Okazaki, golgheterul echipei în sezonul trecut, cel al promovării în La Liga
  • Șase din cele nouă meciuri din această stagiune ale oaspeților s-au terminat cu maximum două goluri marcate. Trei dintre ele au fost NGG
  • Ultimele două meciuri directe s-au terminat cu un singur gol marcat