Meniu

AZI, la 19:00. Reușește Petrolul să-și confirme superioritatea?

POATE METALOGLOBUS SĂ ÎNCURCE PETROLUL?

Lupta pentru calificarea în play-off este extrem de încâlcită în Liga a 2-a din România, dar Petrolul rămâne una dintre favorite. Echipa lui Viorel Moldovan arată mult mai bine în 2021, dar Metaloglobus rămâne o veritabilă enigmă, astfel că partida cu bucureștenii va fi un reper important pentru sezonul de primăvară al prahovenilor.

În prima parte a campionatului, ploieștenii au avut un traseu oscilant și au amestecat rezultatele bune cu cele dezamăgitoare. Au câștigat cu Rapid (2-0 acasă) sau Csikszereda (2-1 în deplasare), dar au și pierdut puncte importante cu echipe precum Aerostar Bacău (1-4) sau CSM Slatina (1-1). În plus, Petrolul nu a făcut față nici în duelurile cu contracandidatele U Craiova, Poli Timișoara sau Dunărea Călărași, toate pierdute la limită, 0-1.

Totuși, în această iarnă Viorel Moldovan a adus o serie de jucători de calibru pentru Liga a 2-a, nume precum Ștefan Bărboianu, Silviu Pană sau Romario Moise fiind adiții importante. În același timp, Metaloglobus nu a făcut nicio mutare impresionantă, dar are meritul de a-i fi păstrat pe frații Herea.

Echipa din București a început sezonul excelent, a petrecut câteva etape chiar pe primul loc, dar s-a stins pe finalul primei părți a campionatului. În deplasare, cel puțin este într-o formă execrabilă, cu 3 înfrângeri consecutive la zero: 0-1 cu U Craiova, Călărași și Slatina.

Astfel, prahovenii pornesc ca mari favoriți și după victoria categorică obținută în Cupa României cu Poli Iași (3-0) au și un moral serios. Cota de 1.70 pe care ‘1 solist’ a primit-o este una destul de bună dată fiind contextul.

PUNCTE CHEIE:

  • Petrolul a câștigat ultimele 4 meciuri în care a fost implicată. În 2021, a reușit victorii și în amicalul cu Călărași, dar mai ales în meciul din Cupa României cu Iași;
  • Ploieștenii au făcut două remize cu Metaloglobus în acest sezon. Una albă în turul campionatului și o alta transformată în calificare în Cupa României;
  • Mataloglobus a pierdut 4 din ultimele 5 meciuri disputate în campionat, 3 dintre acestea în deplasare, toate 3 fără să fi marcat;
  • Oaspeții au fost învinși în toate cele 3 amicale disputate în această iarnă;