Meniu

Politehnica Iași - Viitorul Constanța

Reușesc cele două să continue tradiția golurilor de ambele părți

Poli Iași - Viitorul este o partidă între două echipe care se luptă cu indisponibilitățile, majoritatea cauzate de infectările cu noul coronavirus. Acest aspect poate să anime și mai tare o dispută ce se anunța chiar și așa spectaculoasă, cele două echipe fiind adepte ale meciurilor cu goluri multe, lucru pe care îl așteptăm și acum.

De când a fost instalat ca antrenor al echipei din orașul natal, Daniel Pancu ne-a obișnuit cu meciurile în care golurile se marchează cu nemiluita. Un fan al fotbalului deschis, antrenorul de 43 de ani își coordonează elevii conform principiilor care i-au călăuzit și cariera de fotbalist.

Devine pariul “5+” o regulă la meciurile Iașiului?

Iași va începe partida de duminică cu un istoric destul de îngrijorător: trei înfrângeri la rând (cu U Craiova și Astra în deplasare și cu Sepsi acasă). Este adevărat că absențele nenumărate au dat planurile moldovenilor peste cap, dar nici atacul gazdelor nu a mai dat aceleași rezultate ca în prima parte a campionatului. Dacă în primele cinci runde Poli a marcat de nouă ori, ratând poarta doar într-o singură reprezentație, în cele mai recente trei a înscris o singură dată, acasă, contra celor de la Sepsi.

De partea cealaltă, Viitorul și-a revenit după un start anevoios și are cinci meciuri fără înfrângere, echipa din Ovidiu reușind să marcheze de fiecare dată (are trei remize și două victorii în acest interval). E drept că și apărarea cedează cu aproape aceeași frecvență, un singur meci din cele opt disputate de dobrogeni terminându-se fără gol în poarta lui Valentin Cojocaru.

Echipa lui Ruben de la Barrera are și ea o serie de jucători indisponibili din cauza infectărilor cu Covid, dar, așa cum a spus-o și Pancu, “Viitorul nu are de ce să se plângă de absențe pentru că are o uzină de jucători în spate”. În plus, la echipa din Ovidiu filozofia este clară și identică de la seniori până la cea mai tânără grupă de juniori: fotbal combinativ și ofensiv.

Toate aceste aspecte ne duc cu gândul la un meci disputat și cu goluri de ambele părți, mai ales că istoricul meciurilor celor două echipe ne dă speranțe mari că “GG”-ul va rămâne o tradiție și după partida de duminică.

KEY POINTS:

  • Ultimele patru jocuri directe s-au terminat cu pariul “GG” câștigător (trei dintre ele au fost GG3+)
  • Cele mai recente trei jocuri disputate de Poli Iași pe teren propriu s-au terminat GG5+ (golaveraj 7-10 în acest interval deci o medie de 5,6 goluri pe meci)
  • Viitorul a marcat în trei din ultimele patru deplasări, singura excepție fiind partida cu FCSB (0-3)
  • Cinci din cele mai recente șase partide ale oaspeților din Liga 1 s-au terminat cu ambele echipe pe tabelă, singura care nu a bifat “GG”-ul fiind deplasarea de la Voluntari, câștigată cu 2-0