Meniu

23 Decembrie. Porto cucerește un nou trofeu în fața rivalei Benfica

CÂȘTIGĂ PORTO UN ALT TROFEU ÎN FAȚA RIVALEI BENFICA?

FC Porto și Benfica își dispută miercuri seara Supercupa Portugaliei, asta deși echipa lui Sergio Conceicao a câștigat și campionatul, și Cupa Portugaliei în sezonul trecut. Surprinzător cumva, alb-albaștrii sunt considerați outsideri, asta deși sunt în formă și au și avantaje în recentele confruntări directe. Credem că o cotă de aproape 3.00 pentru campioană merită riscul.

Clasicul Portugaliei reprezintă unul dintre cele mai polarizante meciuri din Europa, cele două echipe dominând cu mare autoritate competițiile interne lusitane. Chiar dacă din când mai scoate capul și Sporting, așa cum se întâmplă momentan și în acest sezon de campionat, Porto și Benfica au cam pus stăpânire pe Portugalia.

Porto e mai în formă, Benfica are avansul

În acest moment, alb-verzii sunt pe prima poziție în clasament, cu 26 de puncte după zece meciuri, deci fără înfrângere. În spatele ei, la distanță de două puncte, se află Benfica, iar la încă două lungimi vine și Porto. Totuși, alb-albaștrii sunt echipa mai în formă, pentru că au câștigat ultimele patru meciuri la rând, iar în Liga Campionilor au reușit să învingă atât pe Olympiakos, cât și pe Marseille, iar cu Manchester City au remizat 0-0.

Benfica, în schimb, nu a reușit să le învingă nici pe Glasgow Rangers, nici pe Standard Liege (ambele 2-2), în timp ce în campionat a pierdut două din precedentele cinci meciuri: 0-3 în deplasarea de la Boavista și 2-3 acasă cu Braga. Interesant este că echipa lui Jorge Jesus a ajuns să joace Supercupa Portugaliei pentru că a pierdut finala Cupei în fața lui Porto.

Credem că ascendentul din recentele confruntări directe, dar și faptul că pare mai în formă în ultimele săptămâni îi oferă un avantaj echipei din nordul Portugaliei. Tocmai de aceea, miza noastră la acest meci este pe “1 solist”.

PUNCTE CHEIE:

  • FC Porto are zece victorii și un egal (cu Manchester City) în ultimele 11 jocuri, din care în șapte nu a primit gol. Golaverajul în intervalul indicat este 23-6;
  • Echipa lui Conceicao are opt finale câștigate din 14 în ultimii zece ani, incluzând aici și Europa League;
  • Alb-albaștrii au câștigat ultimele șapte trofee ale Supercupei puse în joc contra Benficăi. Ultima victorie a echipei din Lisabona a venit în 1985;
  • Două egaluri a făcut Benfica în cele mai recente patru partide jucate, iar golaverajul în acest interval este 10-3;
  • FC Porto a câștigat ultimele trei meciuri în fața celor de la Benfica. Golaverajul în această perioadă este 7-3.