Meniu

23 Iunie, la 22:00. Ronaldo vs Benzema 2-2

Un meci plin de acțiune se anunță în capul nostru: Franța și Portugalia se întâlnesc joi, la Budapesta, în ultima etapă a fazei grupelor de la Euro 2020. Disputa pune față în față campioana mondială și campioana europeană în exercițiu și promite să fie palpitantă, deoarece va avea o mare influență asupra evoluției Grupei F.

Franța a început foarte bine campania de la Euro 2020, cu o victorie cu 1-0 în fața Germaniei. Însă, în runda următoare, o remiză modestă cu Ungaria a complicat lucrurile pentru Les Bleus. În ciuda faptului că sunt lideri ai Grupei F, aceștia ar putea termina pe oricare dintre cele patru poziții ale grupei, în funcție de rezultatul ultimei runde de meciuri. Poate că au învins o echipă puternică a Germaniei, dar Les Bleus încă nu s-au anunțat ca fiind o echipă puternică și speră să o facă împotriva Portugaliei.

În timp ce majoritatea echipelor își doresc complexitate, Franța cere simplitate. Didier Deschamps și-a dat seama că echipa sa are nevoie doar de strictul necesar, deoarece indivizii se vor asigura că fiecare proces este ultra-eficient. Soliditatea din spate și prezența lui N'Golo Kante fac ca, deși se simt intimidați, să fie rareori învinși. Un plan care se bazează pe capacitatea sa defensivă și pe efortul atacanților săi, dar care are sens având în vedere puterea sa în fața porții.

În cazul Portugaliei, care avea cele mai mari șanse, alături de Franța, de a câștiga grupa, aceasta vine după înfrângerea cu 4-2 în turul doi, într-o victorie de declarație a Germaniei. Seria de șapte meciuri fără înfrângere a Portugaliei a luat sfârșit, înfrângerea lăsând-o pe locul trei în Grupa E. Victoria cu 3-0 a Portugaliei în fața Ungariei în prima zi a meciului părea promițătoare, dar a părut o echipă cu deficiențe tactice majore în defensivă, care au fost în cele din urmă expuse de germani. În timp ce oamenii lui Fernando Santos nu sunt cunoscuți pentru stilul lor ofensiv, abilitatea lor de a absorbi tot ceea ce le iese în cale și de a executa în mod eficient elementele de bază ale fotbalului i-a dus departe în competiții. Cu toate acestea, după cum s-a văzut prin bătaia încasată sâmbătă, s-ar putea să nu fie cazul de data aceasta. Poate că nu au cel mai fluid stil de joc, dar vor trebui să se adapteze la circumstanțe în schimbare în viitor, începând cu Franța.

ȘTIRI DESPRE ECHIPE

Ousmane Dembélé este incert pentru acest meci, după ce a suferit o accidentare la tendon în meciul precedent cu Ungaria. Dembélé nu a fost titular în primele două meciuri, ceea ce înseamnă că Deschamps va putea prezenta cea mai puternică formație de start.

Formația probabilă a Franței: Lloris; Pavard, Pavard, Varane, Kimpembe, Digne; Edge, Pogba, Rabiot; Griezmann, Mbappé, Benzema

Pentru Portugalia, Nuno Mendes și Joao Felix vor rămâne în afara lotului și pentru acest meci, după ce ambii jucători s-au accidentat în timpul antrenamentelor.

Formația probabilă a Portugaliei: Patrick; Semedo, Semedo, Pepe, Dias, Guerreiro; Pereira, Carvalho, Fernandes; B. Silva, Jota, Ronaldo.

JUCĂTORI CHEIE

Mbappé, la 22 de ani, s-a impus deja ca unul dintre cei mai buni atacanți din lume. La un nivel fundamental, Mbappé este un atacant terifiant datorită ritmului său amețitor și a finalizării mortale, o combinație care va rămâne extrem de valoroasă indiferent de modul în care evoluează fotbalul.

Mbappé nu numai că este incredibil de rapid pe teren, dar gândește mai repede decât majoritatea apărătorilor. El vede oportunitățile înainte ca adversarii săi să detecteze pericolul și atacă înainte ca aceștia să poată reacționa. Deși încă nu și-a deschis contul de goluri la Euro, ce loc mai bun pentru a o face decât într-un meci atât de crucial?

Cristiano Ronaldo. Vorbim despre Prinț. Este timpul să vorbim despre Regele de necontestat. Cristiano Ronaldo a evoluat spectaculos de-a lungul carierei sale și încă evoluează la 36 de ani. Poate că a pierdut un ritm (deși este mai rapid decât mulți alți jucători), dar instinctele sale în interiorul careului nu au făcut decât să se ascute. Ronaldo rămâne atacantul mortal pe care l-am cunoscut dintotdeauna și și-a respectat eticheta de "mașină de marcat" de-a lungul anilor.

Cu trei goluri și o pasă de gol în două meciuri de la Euro 2020, nu există nicio îndoială că Ronaldo este în continuare liderul naționalei și omul de la care se așteaptă salvarea. Dar acum depinde și de coechipierii săi, care nu sunt mai puțin talentați și printre cei mai buni pe posturile lor, să facă pasul în față și să ajute Portugalia să revină pe drumul cel bun.

PUNCTE CHEIE: