Meniu

POT TRECE EGIPTENII DE DEFENSIVA BELGIANĂ?

Belgia își va încheia pregătirile pentru Cupa Mondială din 2022 cu o partidă amicală împotriva Egiptului, vineri, în Kuweit.

Diavolii Roșii se vor îndrepta spre Qatar aflându-se încă pe locul 2 în clasamentul FIFA (după ce multă vreme au fost chiar liderii clasamentului), în timp ce faraonii se află mai departe, pe locul 39, și vor urmări turneul din acest an de acasă, fiind eliminați la penalty-uri de Senegal.


BELGIA, ETERNA SPERANȚĂ

La patru ani de la locul trei la Cupa Mondială din Rusia - cel mai bun rezultat din istorie la acest turneu - Belgia se îndreaptă spre Qatar în speranța de a merge până la capăt pentru ceea ce ar va fi ultima șansă pentru generația de aur de a câștiga primul trofeu major din istorie.

Diavolii Roșii au trecut cu brio de calificările UEFA, cu șase victorii și două remize, dar de atunci oamenii lui Roberto Martinez au avut un bilanț mixt în 2022, cu patru victorii, două remize și două înfrângeri în cele opt meciuri disputate.

Ambele înfrângeri au venit în fața Olandei în Liga Națiunilor, inclusiv o înfrângere la limită în deplasare cu 1-0 în cel mai recent meci, la sfârșitul lunii septembrie.

Belgia va dori să obțină o victorie de moral împotriva Egiptului înainte de a se confrunta cu Canada, Maroc și Croația în Grupa F a Cupei Mondiale, cu un meci de deschidere împotriva Țării Arțarului miercurea viitoare.

Deși meciul de vineri are loc într-o locație neutră, Belgia a obținut doar o singură victorie în ultimele șase meciuri internaționale în deplasare.

Cu toate acestea, au obținut o victorie de rutină cu 3-0 în ultima lor întâlnire cu Egiptul, în iunie 2018, Romelu Lukaku și Eden Hazard - doi jucători cheie care vor folosi cu siguranță meciul următor pentru a acumula condiția fizică necesară pentru meci - fiind printre marcatori, alături de fostul internațional Marouane Fellaini.


EGIPTUL, ELIMINARE CU SCANDAL

După ce a participat la Cupa Mondială din 2018 din Rusia, Egiptul nu a reușit să se califice la ediția din acest an a turneului din Qatar, fiind eliminat de Senegal în finala barajului din turul al treilea.

Faraonii au terminat inițial pe primul loc în grupa lor de calificare CAF, dar, într-o repetare a finalei Cupei Africii pe Națiuni, faraonii au fost învinși la penalty-uri de Senegal, obligându-i pe Mohamed Salah și compania să urmărească cel mai mare turneu internațional din lume de acasă. Totuși, rămâne o pată neagră felul în care fanii gazdelor au folosit lanterne cu laser pentru a-i incomoda pe egipteni să execute loviturile de departajare, ceea ce a și dus la ratarea a 3 penalty-uri.

O schimbare de manager în vară a dus la demiterea lui Ehab Galal după doar trei meciuri la conducere, egipteanul fiind înlocuit de fostul antrenor al Benficăi, Rui Vitoria, care se află la primul său rol pe scena internațională.

În vârstă de 52 de ani, a avut un început strălucit de mandat, Egiptul obținând două victorii consecutive cu 3-0 pe teren propriu în meciurile amicale cu Niger și Liberia în timpul pauzei internaționale din septembrie.

Egiptul își va testa acum curajul împotriva unei națiuni europene pentru prima dată de când a înfruntat gazda Cupei Mondiale 2018, Rusia, în faza grupelor, aproape exact acum patru ani.

Așa cum s-a întâmplat în mai toate meciurile recente ale egiptenilor, credem că și acest meci va fi unul închis și vom vedea goluri doar la una dintre porți.

PUNCTE CHEIE:

  • 8 din ultimele 9 meciuri ale Egiptului au adus goluri la o singură poartă;
  • Egiptenii au avut mari probleme în a găsi drumul spre gol contra unor formații ca Senegal, Tunisia, Qatar sau ceea ce denotă ce sarcină dificilă vor avea în acest meci de verificare.