Meniu

11 Noiembrie 21:45 Lansează Grecia bomba?

Spania se va deplasa joi seară în Grecia, în Grupa B de calificare la Cupa Mondială 2022, încercând să mențină Suedia in tensiune.

Selecționata lui Luis Enrique a învins recent Kosovo cu 2-0 pentru a obține locul doi, în timp ce gazdele au fost învinse cu 2-0 de Suedia, ceea ce le pune în pericol șansele de calificare.



GRECIA

Șansele Greciei de a se califica pentru a treia oară în optimile de finală ale Cupei Mondiale din 2010 încoace au fost aproape spulberate în cel de-al șaselea meci din Grupa B de calificare, când echipa lui John van 't Schip nu a făcut față liderului grupei, Suedia.

Emil Forsberg și Alexander Isak au marcat amândoi în repriza a doua a triumfului scandinavilor cu 2-0 de luna trecută, dar Grecia are încă șanse să-și cumpere biletele de avion spre Qatar după ce a învins Georgia cu 2-0 cu trei zile înainte.

Gazdele, aflate în prezent pe locul al treilea, nu mai pot depăși Suedia și se află acum în competiție pentru locul al doilea, în fața Spaniei, și pentru un loc în play-off. Cu toate acestea, se află în prezent la patru puncte în spatele La Roja și vor fi eliminate dacă nu reușesc să câștige astăzi.

Înfrângerea în fața Suediei a fost doar a doua în 15 meciuri în toate competițiile și au trecut aproape doi ani de când Grecia nu a mai suferit o înfrângere de orice fel pe teren propriu, după ce și-a făcut un obicei din a câștiga una și apoi a remiza pe teren cunoscut, ultima dată învingând Suedia cu 2-1 în septembrie.

În timp ce forma lor puternică de acasă este încurajatoare, echipa lui Van 't Schip a păstrat doar o singură foaie albă în ultimele zece meciuri înainte de a se confrunta cu forțele de atac tinere și orbitoare ale Spaniei în vechiul oraș Atena.

Echipa

Grecia va trebui să se descurce cu două interdicții pentru acest meci, Pantelis Chatzidiakos primind un cartonaș roșu împotriva Suediei, iar căpitanul Anastasios Bakasetas primind al doilea cartonaș roșu din calificări.

Cum Dinos Mavropanos este exclus din meciurile din noiembrie, Van 't Schip ar putea recurge la Dimitris Goutas, un fundaș central nepromovat care a marcat deja patru goluri în Super Lig în acest sezon.

În timp ce Bakasetas își ispășește suspendarea, se așteaptă ca Petros Mantalos să umple golul, în timp ce Kostas Tsimikas ar putea fi apelat ca fundaș central de urgență în spatele celor trei fundași ai gazdelor.

Posibila formație de start a Greciei:
Vlachodimos; Androutsos, Goutas, Tzavellas, Tsimikas, Giannoulis; Bouchalakis, Siopis; Mantalos; Pavlidis, Masouras.


Banner ofertă



SPANIA

În timp ce concurenții lor au fost ocupați să își consolideze speranțele de calificare la Cupa Mondială 2022, Spania a participat luna trecută la finala Ligii Națiunilor, învingând mai întâi Italia datorită eroismului lui Ferran Torres, înainte de a înfrunta Franța în finală.

Cu toate acestea, La Roja nu a reușit să se impună în finală, deoarece Karim Benzema și Kylian Mbappe au anulat deschiderea lui Mikel Oyarzabal, lăsând Spania să se gândească la ceea ce ar fi putut fi, în condițiile în care câștigătorii mondiali din 2010 sunt încă în căutarea primului lor premiu major de la câștigarea Euro 2012.

Spania se află în poziția neobișnuită de a fi nevoită să joace din urmă cu Suedia, deoarece se află la două puncte în spatele liderului grupei. Cu toate acestea, chiar dacă echipa lui Luis Enrique are o prăbușire dezastruoasă și termină în afara primelor două clasate, ratingul din Liga Națiunilor îi va permite totuși să se califice în playoff.

Enrique, pe de altă parte, nu se va gândi la o astfel de posibilitate, deoarece Spania caută să câștige al treilea meci consecutiv din calificările pentru Cupa Mondială, înainte de a înfrunta în ultima zi Suedia, care este așteptată să măture Georgia în această săptămână.

Eșecul Spaniei în Suedia a fost prima înfrângere în deplasare din 1993 în calificările pentru Cupa Mondială, dar a fost învinsă la egalitate, 1-1, de Grecia în confruntarea din martie din calificări și nu poate lua nimic de la sine înțeles pe Stadionul Olimpic.

Echipa

Între timp, Torres a fost exclus din lotul Spaniei din cauza unei accidentări la metatarsiene primite în finala Ligii Națiunilor, iar atacantul lui Manchester City este unul dintre numeroșii atacanți care urmăresc meciul de acasă, printre care Ansu Fati, Gerard Moreno, Yeremi Pino și Mikel Oyarzabal.

În timp ce Enrique lucrează cu o listă îngrijorătoare de absenți, Eric Garcia a fost, de asemenea, forțat să se retragă din cauza unei accidentări, dar Alvaro Morata este din nou apt și pregătit să conducă linia de atac, cu Pablo Sarabia și Dani Olmo oferind sprijin.

Cu Garcia în afara peisajului, Pau Torres și Aymeric Laporte ar trebui să formeze un parteneriat defensiv, în timp ce Unai Simon se anticipează că îi va lua fața lui David de Gea pentru postul de portar titular.

Posibila formație de start a Spaniei:
Simon; Carvajal, Carvajal, P. Torres, Laporte, Alba; Koke, Busquets, Gavi; Sarabia, Morata, Olmo


PUNCTE CHEIE:

  • 8 din ultimele 11 meciuri jucate acasă de Greci au adus goluri la ambele porți, iar naționala elenă are doar două partide în care nu a găsit drumul spre gol;
  • Spania are o singură deplasare din ultimele 10 în care nu a primit gol (în Kosovo), iar 8 din aceste meciuri au confirmat și pariul GG;
  • Precedentele 4 dueluri directe au consemnat pariul GG.



Mai vrei ponturi? Vezi aici ce am mai pregătit pentru tine!