Meniu

25 Septembrie, la 14:30. City învinge la limită la Londra

Unul dintre cele mai importante meciuri din calendarul Premier League va avea loc sâmbătă după-amiază pe Stamford Bridge, când Chelsea, liderul la zi al campionatului, va primi vizita campioanei în exercițiu, Manchester City. Chelsea este în fruntea clasamentului, cu 13 puncte în primele cinci meciuri, la egalitate cu Liverpool și Manchester United, în timp ce City ocupă locul cinci, după ce a adunat 10 puncte în primele cinci meciuri ale acestui sezon.

Chelsea e pe val

Nu se pot spune prea multe pe baza clasamentului în această fază a campionatului, dar nu există nicio îndoială că Chelsea a avut un start încurajator, câștigând patru dintre cele cinci meciuri disputate și remizând cu Liverpool, confirmând astfel și forma bună care i-a ajutat să pună mâna pe Liga Campionilor.

Albaștrii abordează acest derby după o serie de patru victorii consecutive în toate competițiile, după ce au trecut de Aston Villa și Tottenham în Premier League, pe lângă victoriile cu Zenit și Aston Villa în Liga Campionilor, respectiv, în Cupa EFL, în timpul unei perioade de formă impresionante.

Echipa lui Thomas Tuchel nu a primit decât un singur gol în campionat în acest sezon și a fost impresionantă în deplasare, învingând Arsenal și Tottenham, pe lângă faptul că a remizat 1-1 la Liverpool deși a jucat în 10 oameni.

Chelsea va încerca să trimită o declarație restului diviziei în acest weekend, iar mulți se așteaptă să câștige al șaptelea titlu de campioană a Angliei și primul din 2016-17. Totuși, concurența este una acerbă, cu City, Liverpool și United așteptând și ele pe listă.

Formația din capitală a câștigat fiecare dintre ultimele trei meciuri disputate împotriva cetățenilor, inclusiv o victorie cu 1-0 în finala Ligii Campionilor din sezonul trecut, în timp ce ultima întâlnire din Premier League dintre cele două echipe pe Stamford Bridge s-a încheiat cu un succes cu 3-1 pentru vizitatori în ianuarie.

City pare oscilantă

La fel ca și Chelsea, City a avansat fără emoții în turul al patrulea al Cupei EFL în cursul săptămânii, înregistrând o victorie cu 6-1 în fața lui Wycombe Wanderers pe Etihad Stadium, dar asta după ce echipa lui Pep Guardiola a fost ținută la egalitate cu scor alb de Southampton în Premier League la sfârșitul săptămânii trecute.

Nu este deloc momentul să apăsăm butonul de panică, dar campioana în exercițiu a pierdut puncte în două dintre cele cinci meciuri de campionat din acest sezon, după ce a fost învinsă în weekendul inaugural de Tottenham. Totuși, diferența față de primul loc este de doar trei puncte, iar aceasta s-ar putea evapora sâmbătă după-amiază.

Eșecul lui Man City de a obține semnătura unui atacant central în această vară a dat drumul la critici, iar acest minus s-a văzut totuși în meciul cu Southampton când City nu a găsit deloc drumul spre gol deși și-a creat numeroase ocazii.

Guardiola va spera să răspundă în stilul perfect pe Stamford Bridge sâmbătă după-amiază, dar faptul că cetățenii au pierdut ultimele trei meciuri împotriva lui Chelsea ar putea fi un factor, mai ales că echipa gazdă pare să fie plină de încredere sub conducerea strălucitului tactician Tuchel.

Este o perioadă grea a sezonului pentru City, deoarece săptămâna viitoare va întâlni PSG -în Liga Campionilor, înainte de a se deplasa la Liverpool în campionat weekendul viitor, și va fi fascinant să vedem care este situația de pe Etihad Stadium înainte de pauza internațională din octombrie.

PUNCTE CHEIE:

  • Chelsea a primit un singur gol în cele 5 meciuri de campionat din acest sezon;
  • Man. City a primit un singur gol în cele 5 meciuri de campionat;
  • 2 din ultimele 3 întâlniri directe au adus câte un singur gol pe tabelă (de fiecare dată în dreptul lui Chelsea);
  • 9 din cele 12 meciuri ale lui Chelsea contra primelor 7 clasate din sezonul trecut s-au terminat cu goluri la cel mult una dintre porți.