Meniu

14 August, la 19:30. Liverpool, imperială la Norwich

Campania 2021-22 a lui Liverpool în Premier League începe sâmbătă seară, pe Carrow Road, când echipa lui Jurgen Klopp se va confrunta cu nou-promovata Norwich City. Speranțele Reds pentru un loc de Liga Campionilor au fost sub semnul întrebării o mare parte din sezonul 2020-21, dar în cele din urmă au reușit să obțină locul trei, în timp ce i-au cedat fără luptă titlul de campioană lui Manchester City.

Absenții pe termen lung Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joel Matip și Jordan Henderson au revenit încă din perioada amicalelor și sunt apți pentru meciul de sâmbătă. Ultimul meci de prezentare al Reds s-a încheiat luni seara cu un succes cu 3-1 în fața lui Osasuna.

Norwich, revenire rapidă în Premier League

La fel ca în cazul fiecărei câștigătoare de Championship, au existat mai multe eșecuri de-a lungul drumului, dar Norwich a fost pur și simplu o clasă superioară pentru întreaga perioadă a sezonului 2020-21 , terminând cu șase puncte peste Watford pe locul al doilea și pecetluind o revenire imediată la marele timp.

Recompensat cu un nou contract pe patru ani pentru eforturile sale, Daniel Farke se pregătește să navigheze o nouă campanie în Premier League la conducerea Canarilor, al căror bilanț de cinci victorii și 21 de puncte în sezonul 2019-20 i-a făcut să termine pe ultimul loc, în ciuda unor străluciri individuale. Unul dintre acei jucători remarcabili - Emiliano Buendia - se va alinia în acest sezon împotriva echipei lui Farke după o mutare la Aston Villa, dar Todd Cantwell și Teemu Pukki se vor strădui să-și dovedească încă o dată acreditările în prima ligă, Norwich se va confrunta cu o altă luptă inevitabilă pentru a evita o retrogradare rapidă.

După ce a învins King's Lynn Town, Lincoln City, Huddersfield Town și Gillingham în pre-sezon, Norwich s-a testat împotriva unei opoziții din Premier League în timpul ultimului meci de pregătire, dar a fost trimisă confortabil cu 3-0 de Newcastle United la începutul acestei luni.

Cu toate acestea, haosul recent al coronavirusului a perturbat considerabil planurile de pre-sezon ale lui Farke, cu șanse de a obține prima victorie în ziua de deschidere în Premier League de la sezonul inaugural 1992-93 destul de subțire.

Liverpool, cu cel mai bun 11

Accidentările pe termen lung ale lui Virgil van Dijk, Joe Gomez și Joel Matip au anulat rapid șansele la un nou titlu pentru Liverpool, iar Jurgen Klopp a continuat să minimalizeze șansele echipei sale de a ajunge chiar și în primele patru în timpul perioadei abisale din februarie și martie.

O serie de șase înfrângeri din șapte meciuri a dus Liverpool pe locul opt cu 10 meciuri rămase de jucat, dar o victorie cu 1-0 împotriva lui Wolverhampton Wanderers a dat startul unei renașteri de final de sezon pentru Merseysiders, care a rămas neînvinsă în ultimele 10 meciuri și a câștigat ultimele cinci, ajungând pe locul trei în ultima zi, depășind-ul miraculos pe Chelsea și Leicester City.

În ciuda faptului că a terminat la 17 puncte în urma campioanei en-titre, Manchester City, totul a fost destul de liniștit pe frontul transferurilor pe Anfield, iar semnarea lui Ibrahima Konate de la RB Leipzig a întărit rândurile defensivei, într-un moment în care cele trei victime pe termen lung continuă să își consolideze condiția fizică. De asemenea, în finalul sezonului, Liverpool a obținut 19 puncte din ultimele 21 oferite în deplasare, iar încercările sale din prima zi tind să fie cu adevărat palpitante, după cum a demonstrat succesul cu 4-3 în fața lui Leeds United la începutul campaniei 2020-21.

Un alt goalfest în favoarea lui Liverpool ar putea fi în meniu la Carrow Road, deoarece Reds se află în prezent pe o serie de șapte victorii în deplasare la viitorii lor adversari și nu au pierdut în fața lor în prima ligă din aprilie 1994. Mergem și noi pe acest trend și pariem pe victoria oaspeților, chiar dacă avem o cotă în jur de 1.4.

PUNCTE CHEIE:

  • Liverpool a câștigat ultimele 5 partide oficiale, arătând o creștere clară de formă;
  • În ultimele 10 deplasări de campionat, Liverpool a adunat 8 victorii, un egal și o singură înfrângere;
  • Deși a promovat fără mari emoții, Norwich s-a încurcat constant cu echipele din top 6: 5 înfrângeri, două egaluri și doar 3 victorii este bilanțul celor 10 meciuri contra acestor formații;
  • În singurul amical mai tare din această vară, Norwich nu a avut replică în fața lui Newcastle, 0-3;
  • Liverpool a câștigat și precedentele 3 întâlniri directe, atunci când Norwich era în prima ligă.