Meniu

15 August, la 18:30. Tottenham o învinge pe City

Tottenham primește duminică după-amiază pe Manchester City, campioana în exercițiu, într-o primă misiune dificilă a sezonului în Premier League.

Este primul meci competițional la conducerea lui Spurs pentru noul manager Nuno Espirito Santo, în timp ce derbyul - o reeditare a finalei Carabao Cup din sezonul trecut - îl va avea în prim plan pe atacantul Harry Kane. Kane a făcut presiuni pentru o mutare pe bani mulți chiar pe Etihad în această vară, dar Tottenham a refuzat până acum să își vândă talismanul, care ar putea să nu joace din cauza timpului limitat de care dispune pentru a se antrena cu coechipierii săi înainte de meci.

Zvonuri recente sugerează un nou contract în N17 pentru căpitanul Angliei, în una din telenovelele acestei veri în materie de transferuri continuă.

PUNCTE CHEIE:

  • Cel mult o echipă a marcat în precedentele 4 întâlniri directe;
  • Precedentele 4 vizite ale lui City pe terenul lui Tottenham s-au încheiat cu goluri la o singură poartă (3 victorii pentru Spurs și una pentru elevii lui Guardiola);
  • 6 din cele 9 meciuri jucate acasă de Spurs sezonul trecut contra primelor 10 clasate s-au terminat cu pariul NGG bifat;
  • 5 din ultimele 6 meciuri ale lui City (inclusiv amicale) au adus goluri pentru o singură formație;
  • City a fost echipa cu cea mai bună defensivă și sezonul trecut, iar în deplasare a primit doar 15 goluri în 19 meciuri (dintre care 6 în ultimele etape, când era deja campioană matematic).