Meniu

11 Septembrie, la 22:30. Pace în derby-ul Portugaliei

Două dintre cele "trei mari" din Primeira Liga se înfruntă într-o partidă foarte așteptată din runda a cincea, Sporting Lisabona primind sâmbătă pe Estadio Jose Alvalade pe terenul lui Porto.

Meciul are toate premisele unei competiții adevărate, deoarece ambele echipe sunt în prezent la egalitate de puncte în partea superioară a clasamentului.

Sporting, de netrecut pe teren propriu

Sporting Lisabona a fost privată de a patra victorie din noul sezon în urmă cu două sâmbete, când a obținut o remiză surprinzătoare, 1-1, cu Famalicao pe Estadio Municipal de Famalicao. Deși a fost în avantaj în cea mai mare parte a meciului, un autogol al lui Nuno Mendes i-a adus pe famalicieni în avantaj în minutul 68, dar mijlocașul Joao Palhinha, în vârstă de 26 de ani, a marcat cu opt minute înainte de final pentru a forța o împărțire a punctelor.

Înainte de acest meci, echipa lui Ruben Amorim avea o serie fulminantă de șapte victorii în toate competițiile, inclusiv o victorie cu 2-1 în fața lui Braga în finala Supertaca pe 31 iulie. În plus, pe teren propriu nu au mai cunoscut înfrângerea de 30 de meciuri în competițiile interne și au pierdut un singur meci de campionat din ultimele 38, o performanță cu adevărat remarcabilă.

Sporting Lisabona, alături de Porto, este una dintre cele patru echipe neînvinse în primele patru meciuri și a început apărarea titlului într-o notă bună.

Nici Porto nu e un adversar comod

Între timp, vizitatorii de sâmbătă au revenit la victorie cu mare stil, după ce au trecut cu 3-0 de Arouca, pe Estadio do Dragao, în ultima etapă.

Oamenii lui Sergio Conceicao au luat un avans de două goluri în primele 34 de minute prin Mateus Uribe și Mehdi Taremi, înainte ca Ivan Marcano să completeze scorul la scurt timp după ora de joc.

Acest rezultat a urmat după o remiză dezamăgitoare 1-1 cu Maritimo, în care Bruno Xadas a anulat deschiderea scorului lui Luis Diaz în minutul 35, punând capăt unei serii de trei victorii consecutive a lui Porto.

Porto a evitat acum înfrângerea în ultimele 17 meciuri în toate competițiile, obținând 13 victorii și patru remize de la înfrângerea cu 2-0 în fața lui Chelsea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

În timp ce Dragoes va încerca să mențină juggernaut-ul, se confruntă cu testul dur de a se confrunta cu campioana în exercițiu, pe care nu a reușit să o învingă în ultimele trei încercări, inclusiv în finala Taca da Liga, unde a pierdut cu 2-1.

Următoarea etapă pentru Porto este o foarte așteptată partidă din Grupa C a Ligii Campionilor, în deplasare la Atletico Madrid, în timp ce Sporting Lisabona primește vizita campioanei în exercițiu din Eredivisie, Ajax.

PUNCTE CHEIE:

  • Sporting are o singură înfrângere în ultimele 32 de meciuri (dintre care 4 amicale), la Benfica;
  • Dragonii sunt neînvinși în precedentele 3 întâlniri directe;
  • În campionat, Sporting are o singură înfrângere în ultimele 38 de meciuri (cea de la Benfica);
  • În întrecerile interne, Sporting a ajuns la 30 de meciuri consecutive pe teren propriu fără înfrângere;
  • Sezonul trecut, Porto nu a câștigat nici o deplasare la primele 5 clasate (cu Sporting și Benfica nu a câștigat nici un meci), iar din top 7 a învins doar la Santa Clara cu 1-0.