Meniu

24 Septembrie, la 21:00. Sporting câștigă cu emoții

Maritimo pleacă în căutarea primei victorii în cinci meciuri, atunci când va vizita vineri Estadio Jose Alvalade pentru a înfrunta campioana en-titre Sporting Lisabona. Gazdele au reușit o victorie de moral duminica trecută, în confruntarea cu nou-promovata Estoril, și vor încerca să continue jocul excelent de pe teren propriu, întrerupt totuși brutal de Ajax în Liga Campionilor.

Perioadă aglomerată pentru Sporting

Sporting a pus capăt unei perioade de 3 meciuri consecutive fără victorie după succesul de la Estoril. Totuși, în afara deplasării de la Famalicao, Sporting a înfruntat în aceste 3 partide pe Porto în campionat și pe Ajax în Liga Campionilor, echipe extrem de puternice. Mai este de notat și că mulți dintre jucătorii campioanei au fost chemați și la naționale în timpul pauzei, iar echipa va fi nevoită acum să facă față pe două planuri - campionat și cupe europene.

Revenind la desfășurarea de forțe de săptămâna trecută, nou-promovata a avut o prestație defensivă solidă pentru a menține scorul alb la pauză, dar Pedro Porro a transformat penalty-ul la jumătatea reprizei secunde pentru a le oferi Leilor toate cele trei puncte.

Cu patru victorii și două remize în primele șase meciuri disputate în Primeira Liga, Sporting Lisabona și-a început apărarea titlului într-o notă bună și va încerca să reducă distanța față de liderul Benfica, care rămâne singura echipă cu un bilanț de 100% în această divizie.

Talismanul portughez Pedro Goncalves, care a marcat deja trei goluri în acest sezon, nu va putea participa la meciul de vineri, după ce s-a accidentat. El este însoțit pe tabloul de accidentări al lui Sporting Lisabona de compatriotul Goncalo Inccio, care a ratat și deplasarea la Estoril, după ce a ieșit accidentat în meciul contra Lăncierilor.

Maritimo nu are pretenții nici de la acest sezon

Pe de altă parte, startul slab de sezon al lui Maritimo a continuat weekendul trecut, când a obținut o remiză fără goluri în fața celor de la Famalicao, echipă aflată și ea în criză.

Deși au controlat jocul în cea mai mare parte a partidei, Famalicao nu a reușit să deschidă scorul din cauza superficialității atacanților în fața porții, alături de un Paulo Victor inspirat între buturi, care a făcut mai multe parade pentru a menține scorul alb. Aceasta a fost a doua remiză din acest sezon pentru O Maior das Ilhas, care a mai fost implicată într-o împărțire a punctelor atunci când a întâlnit nou-promovata Arouca lunea trecută.

Maritimo nu a obținut nicio victorie în șase din cele șapte meciuri competitive disputate în acest sezon, dintre care cinci în campionat, unde a obținut trei remize și a pierdut două din primele șase partide.

Cu toate dificultățile lor timpurii, oamenii lui Julio Velazquez se află în prezent pe locul 11 în clasamentul Primeira Liga, la egalitate de puncte, șase, cu Vizela și își vor dori să urce în acest weekend în prima jumătate a clasamentului. Misiunea nu este însă deloc ușoară, căci Maritimo nu are un palmares bun contra echipelor din top și cu atât mai puțin contra lui Sporting, echipă la care a pierdut ultimele 5 deplasări.

PUNCTE CHEIE:

  • Sporting a câștigat precedentele 3 întâlniri directe de campionat și ultimele 5 directe jucate acasă;
  • Sezonul trecut, Maritimo a pierdut 8 din cele 10 deplasări la primele 10 clasate, respectiv 11 meciuri dintr-un total de 14 jucate în compania primelor 7;
  • În campionat, Sporting are 25 de meciuri consecutive jucate acasă fără înfrângere, dintre care 19 sunt victorii.