Meniu

MARSEILLE, SUCCES FACIL LA TROYES

Troyes visează să urce în prima jumătate a clasamentului din Ligue 1 dacă va reuși să o învingă miercuri pe Stade de l'Aube pe Marseille.
Oaspeții, în schimb, își propun să rămână pe locul trei prin obținerea unui rezultat pozitiv și să lege a cincea victorie consecutivă în campionat.

ANTRENOR NOU LA TROYES

În ciuda faptului că la acea vreme nu câștigase nicio partidă în șase meciuri, decizia lui Troyes de a-l demite pe Bruno Irles înainte de Cupa Mondială din noiembrie a fost o surpriză, având în vedere că fostul fundaș al lui Monaco reușise să asigure supraviețuirea nou-veniților din Ligue 1 în sezonul trecut, în urma promovării.

Fostul apărător al lui Leicester City și Leeds United, Patrick Kisnorbo, al cărui singur post de antrenor anterior a fost la Melbourne City, a preluat frâiele în locul lui Irles, iar jucătorul în vârstă de 41 de ani a avut un start decent, cu patru puncte în primele două meciuri de campionat pe care le-a disputat la conducerea clubului, după ce Troyes a învins Strasbourg cu 3-2 lunea trecută.

Totuși, duminică, în Cupa Franței, Troyes a fost învinsă cu 2-0 de Lille în Cupa Franței, golurile marcate de Jonathan David și Mohamed Bayo oferindu-le gazdelor o victorie meritată după o prestație dominantă de la început.

Ca atare, Kisnorbo va dori să-și mențină propria serie neînvinsă în campionat, deși ar fi corect să afirmăm că Marseille este confortabil cel mai dificil adversar al său de când a sosit în Franța. În plus, prestațiile defensive ale lui Troyes rămân îngrijorătoare, cu minim două goluri primite în 7 din ultimele 10 partide oficiale și un singur meci din ultimele 21 oficiale în care au păstrat poarta intactă.

Troyes se pare că va rămâne fără Lucien Agoume și Karim Azamoum din cauza accidentărilor, atunci când Marseille va sosi miercuri în comuna din nordul centrului țării.

Kisnorbo a schimbat toți cei 10 jucători de câmp pentru înfrângerea din cupă cu Lille din weekend, sugerând că este posibil să revină la același 11 de start care a învins Strasbourg în meciul precedent.

MARSEILLE ÎȘI POATE CONSOLIDA POZIȚIA SECUNDĂ

Într-adevăr, Marseille ar trebui să se îndrepte spre Aube plină de încredere, după ce a câștigat patru meciuri succesive în campionat, în timp ce și-a asigurat, de asemenea, trecerea în siguranță în turul următor al Cupei Franței cu o victorie cu 2-0 împotriva echipei din liga a patra, Hyeres.

După ce a fost eliminată cu totul din Europa după ce a terminat pe ultimul loc în grupa D în Liga Campionilor, principala lor prioritate în acest sezon va fi să se asigure că se califică din nou în competiția de elită a Europei, terminând în primele trei poziții din Ligue 1.

În condițiile în care Lens a uimit contra liderului PSG în ultima rundă de campionat, echipa lui Igor Tudor se îndreaptă spre Troyes, la patru puncte în spatele locului secund, dar cu echipe precum Rennes și Monaco la o distanță mică în plutonul de urmărire.

În mod clar, așadar, Marseille nu-și poate permite să se odihnească pe recenta sa revenire de formă dacă dorește să-și atingă obiectivul principal pentru actualul sezon, mai ales împotriva unei echipe Troyes care a părut mai greu de învins de la revenirea din pauza forțată de Cupa Mondială.

Marseille va face această deplasare fără Nuno Tavares și Eric Bailly din cauza suspendării, cel din urmă fiind nevoit să facă un duș devreme după ce a fost eliminat după numai 15 minute în victoria echipei sale în cupă împotriva lui Hyeres în weekend.

Samuel Gigot ar putea rămâne în continuare în afara lotului din cauza unei contuzii, în timp ce Amine Harit nu este așteptat să joace din nou în acest sezon după ce a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate în ultimul meci al lui Les Phoceens înainte de Cupa Mondială.

Tudor a făcut doar cinci schimbări pentru victoria de sâmbătă din Cupa Franței, Pape Gueye fiind potențial forțat să suplinească din nou în apărare, având în vedere lipsa de opțiuni la dispoziția fostului internațional croat.

PONTURI TROYES - MARSEILLE

  • Forma recentă a lui Marseille și jocul excelent contra formațiilor din afara podiumului ne fac să mizăm în primul rând pe o victorie a oaspeților la o cotă de 1.72;
  • Specialitatea în egaluri a lui Troyes pe teren propriu și desfășurarea precedentelor două directe ne indică ca fiind o opțiune și pariul PsFX, mai ales că avem o cotă de 1.82;
  • Ușurința cu care Marseille marchează în deplasare și dificultățile defensive ale lui Troyes ne indică și pariul Peste 1.5 goluri Marseille, la o cotă de 1.75.

PUNCTE CHEIE TROYES - MARSEILLE:

  • Troyes rămâne cu o singură victorie în ultimele 12 partide (două dintre acestea fiind amicale), un bilanț extrem de slab;
  • Troyes a remizat în ultimele 6 partide disputate pe teren propriu;
  • Marseille a câștigat ultimele 5 partide oficiale;
  • Marseille s-a impus în 11 din cele 14 meciuri de campionat contra formațiilor din afara top 4;
  • În cele mai recente două directe Marseille are o victorie și o remiză.