Meniu

13 Ianuarie. PSG se impune în fața lui Marseille

REUȘEȘTE PSG SĂ SE REVANȘEZE ÎN FAȚA LUI MARSEILLE?

Conducerea lui PSG l-a adus pe Mauricio Pochettino pentru a schimbat stilul echipei. Thomas Tuchel nu a reușit să impresioneze la capitolul estetică deși a ajuns până într-o finală a Ligii Campionilor și a fost sacrificat la sfârșitul anului trecut, iar acum antrenorul argentinian are datoria de a implementa o filozofie proaspătă echipei. Supercupa Franței pe care și-o dispută cu marea rivală din Marseille e un prilej excelent.

Pentru că PSG a câștigat și campionatul, și Cupa Franței, anul acesta va intra și locul 2 din campionat în cursa pentru Trofeul Campionilor și anume Olympique Marseille. Echipa pregătită de Andre Villas-Boas a făcut mari progrese în ultimul an și, chiar dacă nu are în lot aceleași nume rezonante precum adversara sa de miercuri seară, e capabilă să facă ceva pagube.

Cinci eliminați la precedentul duel!

În vară, după ce a jucat finala Ligii Campionilor, PSG a primit o mică dispensă din partea Federației Franceze de Fotbal și a fost scutită de la a juca prima etapă. Cu o echipă afectată de coronavirus, campioana a pierdut cu Lens (0-1) pentru ca apoi să primească vizita rivalei din Marseille la Paris.

Meciul, dominat de gazde, a fost câștigat de Olympique grație unui gol marcat de Florian Thauvin, dar ce era mai interesant a fost lăsat pentru final. După o ceartă între Neymar și Alvaro, fundașul lui Marseille, în care brazilianul l-a acuzat pe adversarul său că i-a adresat cuvinte rasiste, a izbucnit un scandal enorm între jucătorii celor două echipe. S-a ajuns ca arbitrul să dicteze cinci eliminări, cea mai afectată fiind PSG. Neymar și Kurzawa au fost eliminați direct, la fel și Amavi de la oaspeți, în timp ce Paredes și Benedetto au văzut al doilea galben și au fost trimiși și ei la cabine. În plus, după meci, Di Maria a fost și el suspendat 5 etape pe baza probei video, ceea ce a reprezentat o altă lovitură pentru campioană.

Neymar revine după accidentare

Acum, a venit momentul revanșei, mai ales că PSG vrea să își refacă imaginea și sportiv în fața rivalei din Marseille. Ca pe mai tot parcursul sezonului, echipa din Capitală are probleme serioase din punct de vedere medical. Bernat, Dagba, Kehrer, Danilo, Paredes, Rafinha sunt toți accidentați, iar Kimpempe și Neymar apar pe lista incerților. Brazilianul a revenit însă de două zile la antrenamente și s-a pregătit la același nivel cu coechipierii săi, motiv pentru care sunt șanse să-l vedem printre titulari.

Marseille are și ea probleme de efectiv, cu Amavi și Sanson în capul listei cu indisponibili. Totuși, cât timp Payet și Thauvin sunt pe teren pentru vicecampioană, orice este posibil, cei doi fiind și creierele creatoare, dar și finalizatorii în cele mai multe cazuri.

Totuși, PSG pare că abia prinde elan sub comanda lui Pochettino după victoria din ultima etapă cu Brest (3-0) și pregătește o vijelie pentru adversari. Nu ar fi exclusă deloc o victorie la handicap de un gol, pariu care ar putea să îți dubleze miza. De asemenea, nici să vedem multe goluri nu ar fi exclus, mai ales că ambele echipe dispun de toți jucătorii ofensivi de calibru, astfel că o finală cu minimum 4 reușite este la fel de probabilă.

PUNCTE CHEIE:

  • PSG a primit doar un gol în precedentele cinci meciuri, perioadă în care are un golaveraj de 10-1;
  • Șase din cele mai recente nouă partide ale campioanei din ultima vreme au fost câștigate la o diferență de cel puțin două goluri;
  • Cinci din ultimele șase confruntări directe s-au terminat cu o victorie la minimum două goluri diferență a PSG-ului. Golaverajul în acest timp este de 15-2;
  • Marseille a câștigat un singur meci din precedentele cinci;
  • A trecut mai bine de o lună de când OM câștiga ultimul meci departe de Marseille. De atunci, echipa lui Villas-Boas are trei înfrângeri și un egal.