Meniu

28.02, la 15:30. PSV EINDHOVEN – AJAX AMSTERDAM

ARE PSV FORȚA SĂ ÎI FACĂ FAȚĂ LUI AJAX?

PSV Eindhoven mai are încă șanse la titlu în Olanda chiar dacă marea rivală Ajax s-a detașat la 6 puncte și are și un meci mai puțin disputat. Pentru asta, echipa antrenată de Roger Schimdt e obligată să nu piardă derby-ul de duminică după-amiaza, iar istoricul recent indică faptul că oaspeții vor avea o misiune extrem de dificilă.

Campionatul din Olanda e iar aproape să se transforme într-unul fără istoric. Campioana Ajax este în continuare prea puternică pentru majoritatea echipelor, iar speranțele plutonului se leagă acum de PSV. Trupa din Eindhoven tocmai a fost eliminată din Europa League de Olympiakos, astfel că de acum încolo se poate baza pe campionat. În Eredivisie, echipa care i-a adus în Europa pe Ronaldo sau Romario se descurcă excelent acasă. Doar AZ Alkmaar a reușit să plece cu un rezultat pozitiv de pe Phillips Arena, în rest toți ceilalți 10 adversari înclinându-se în fața gazdelor.

Totuși, Ajax este cu siguranță testul suprem din Olanda, cel puțin în acești ani. Echipa pregătită de Erik ten Hag este lider în continuare, iar seria de rezultate bună este impresionantă. 7 victorii la rând și doar două înfrângeri în cele 22 de meciuri pe care le-a disputat ar trebui să fie îndeajuns pentru a pune în gardă orice adversar, inclusiv pe PSV.

Totuși, faptul că este ultima șansă pentru echipa din Eindhoven și istoricul recent ne lasă speranțe că Ajax se va împiedica în acest derby. Cum și cota pentru 1X este destul de mare, credem că merită încercat acest eveniment.


PUNCTE CHEIE:

  • PSV a câștigat ultimele 4 meciuri pe care le-a disputat pe propriul teren, perioadă în care a acumulat un golaveraj de 10-2;
  • Echipa din Eindhoven a câștigat 10 din cele 11 jocuri din campionat pe care le-a jucat acasă. În această perioadă, a acumulat un golaveraj de 27-7;
  • În meciul disputat în tur la Amsterdam, PSV a condus cu 2-0, dar a fost egalată în a doua repriză;
  • În confruntările directe de la Eindhoven, PSV nu a mai pierdut de 5 meciuri și a strâns în acest interval un egal și 3 victorii la zero (golaveraj 8-1).