Meniu

Rangers – Aberdeen

CONTINUĂ TRUPA LUI GERRARD SERIA INCREDIBILĂ DE PE IBROX STADIUM?

Glasgow Rangers are o șansă mare în acest sezon și poate câștiga primul titlu după 10 ani de așteptare. Duminică după-amiază, echipa lui Ianis Hagi primește vizita lui Aberdeen, dar sezonul acesta nicio echipă scoțiană nu a fost în stare să marcheze pe Ibrox, lucru la care ne așteptăm și acum.

Steven Gerrard arată că are stofă și pe banca tehnică, chiar dacă jocul lui Rangers nu este cel mai strălucitor din Europa. Formația pe care fostul mare mijlocaș o pregătește este, cum se spune în fotbal, o “echipă de antrenor”, și asta pentru că “protestanții” din Glasgow respectă, parcă, tușele care l-au făcut pe fostul căpitan al lui Liverpool legenda care e acum.

Ianis Hagi apare tot mai rar

Rangers s-a calificat în acest sezon pentru a doua oară în grupele Ligii Europa după ce a trecut de Galatasaray cu 2-1 pe Ibrox Stadium. Acela a fost și singurul meci în care albaștrii au primit gol pe propriul teren, deoarece în celelalte opt meciuri niciun adversar nu a reușit să strice intangibilitatea porților echipei gazdă.

Inclusiv media golurilor marcate este una impresionantă, mai ales în campionat. Rangers a înscris în 24 de rânduri pe parcursul celor șapte etape programate acasă, ceea ce înseamnă o rație de 3,4 pe meci. E adevărat că opt dintre acestea au venit în ultima rundă, când au umilit-o pe codașa Hamilton cu 8-0.

Însă chiar și așa, tot mai rămân succesele cu St. Mirren (3-0), St. Johnstone (3-0) și Dundee Utd (4-0). Cel mai important a fost totuși cel cu Celtic, 2-0 în deplasarea de la jumătatea lui octombrie, al doilea consecutiv în fața marii rivale.

Oaspeții au pierdut meciul tur acasă

Aberdeen se descurcă și ea decent, este pe locul 3, în spatele celor doi mari granzi, dar nu a arătat că ar avea armele necesare pentru a se bate cu Rangers. Oaspeții de duminică au deja două eșecuri și două egaluri, contra lui Celtic reușind să smulgă în minutul 90+2 un egal norocos (3-3)

Chiar în primul meci al acestui sezon al Premiership, Aberdeen a primit vizita celor de la Rangers, care au învins cu 1-0 după ce au dominat cu autoritate ostilitățile. Pentru această a doua confruntare directă a stagiunii ne așteptăm ca trupa lui Hagi să fie și mai convingătoare și să obțină o nouă victorie fără gol primit.

PUNCTE CHEIE:

  • Rangers are un palmares incredibil în actualul sezon al Premiership-ului în privința meciurilor jucate pe teren propriu: șapte apariții, șapte victorii și un golaveraj de 24-0!
  • Echipa lui Ianis Hagi are șase meciuri de campionat consecutive fără gol primit și pe parcursul celor 14 etape scurse de până acum au încasat doar trei goluri
  • Aberdeen a marcat doar într-una din cele mai recente confruntări directe, perioadă în care Rangers este neînvinsă
  • Oaspeții de duminică au marcat o singură dată în ultimele patru deplasări oficiale, contra lui Ross County, aceea fiind și singura victorie din acest interval