Meniu

17 Mai. Promovată dinainte, Rapid nu mai pune preț pe derby-ul cu Craiova

Din sezonul viitor, Craiova va exploda acum că FC U a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc. Echipa antrenată de Eugen Trică a promovat matematic și, chiar dacă majoritatea oltenilor și-au exprimat dorința ca Rapid ocupe locul 2, cursa pentru fotoliul de lider nu le lasă loc pentru relaxare înainte meciului cu giuleștenii.

În Liga 1, doar Poli Iași are deja soarta pecetluită și e nevoie de rezultatele ultimei etape pentru a se stabili soarta retrogradării. Situația e atât de ciudată încât există echipe, unul din cazuri fiind al lui Dinamo, care au toate posibilitățile pe masă: să și ajungă la barajul pentru evitarea retrogradării, dar să și joace pentru prezența în Conference League.

Rapid e cu un pas în Liga 1

Mai jos, în liga secundă, lucrurile sunt mult mai clare. În afara celor de la FC U Craiova, care au promovat deja după egalul din ultima etapă cu Csikszereda, Rapid este următoarea mare favorită. În acest moment, trupa pregătită de Mihai Iosif se află pe locul 2, la 5 puncte în fața celor de la Mioveni. Cum mai sunt doar două etape de disputat, ar fi nevoie ca argeșenii să câștige tot, iar Rapid să se împiedice în două rânduri.

În această etapă, Mioveni joacă la Poli Timișoara, în timp ce în ultima etapă va primi vizita Rapidului într-un meci ce ar putea fi decisiv. Pentru a fi siguri că nu ajung pe ultima sută, fotbaliștii giuleșteni ar trebui să câștige în fața Craiovei, da asta ar însemna ca oltenii să fie detronați, lucru pe care cu siguranță nu și-l doresc.

Pentru că o anumită doză de blazare trebuie să fi cuprins lotul Craiovei e de așteptat ca meciul să nu fie un festival ofensiv, ci dimpotrivă. Asta înseamnă puține goluri, iar cota de aproximativ 1.60 pentru ‘sub 2,5 goluri’ pare una corectă.

PUNCTE CHEIE:

  • Recent, meciurile Craiovei au venit cu goluri puține. 8 din ultimele 11 jocuri ale oltenilor s-au încadrat în limitele pariului ‘TG 0-2 goluri’;
  • În deplasarea, echipa lui Eugen Trică menține aceeași linie discretă. În acest sezon, doar 36% din partidele de pe teren străin ale oltenilor s-au finalizat cu minimum 3 goluri;
  • Ultima confruntare directă între cele două s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru Craiova;
  • Cele două au defensivele cele mai solide din play-off. Craiova a primit doar 6 goluri în 8 meciuri, în timp ce Rapid a încasat 7 în aceeași perioadă;
  • Ultimele 3 meciuri găzduite de Rapid s-au sfârșit cu maximum două goluri pe tabelă, perioadă în care a acumulat un golaveraj de 4-1.