Meniu

Rapid - “U” Cluj

CONTINUĂ TRADIȚIA GOLURILOR ÎN ACEST DERBY ISTORIC AL ROMÂNIEI

Rapid și-a revenit etapa trecută și a obținut prima victorie după patru meciuri de coșmar. Joi, giuleștenii primesc vizita celor de la “U” Cluj, una din echipele care își doresc și ele promovarea, motiv pentru care ne așteptăm la un meci în care ambele formații să arate prin goluri că merită un loc în Liga 1.

Liga secundă a României este extrem de echilibrată, iar clasamentul e elocvent. Între locul 2, Dunărea Călărași, și CSM Reșița, echipa de pe poziția a 16-a, este o diferență de doar șase puncte! În aceste condiții, se poate spune că aproape orice echipă are șanse să promoveze, factor care contribuie la spectaculozitatea meciurilor.

Rapidiștii au doar două victorii în ultimele două luni

Ultima perioadă a fost de coșmar pentru Rapid, una dintre cele mai populare echipe din România. Ratarea promovării în Liga 1 din sezonul trecut a fost văzută drept un accident, dar lucrurile s-au complicat destul de repede și în actuala stagiune pentru giuleșteni.

După o serie de rezultate pozitive la începutul campionatului, echipa vișinie s-a prăbușit pur și simplu în ultimele două luni. Gazdele de joi au obținut doar două victorii în precedentele opt meciuri oficiale, printre ele numărându-se și eliminarea rușinoasă din Cupa României în fața celor de la Progresul Spartac.

Etapa trecută, Rapid a reușit prima victorie din ultimele cinci meciuri, 2-1 în fața Farului Constanța. Succesul giuleștenilor a venit și cu primele goluri pe care vișiniii le-au marcat în Liga 2 în ultima lună, după cele trei înfrângeri la zero din precedentele etape: 0-2 la Ploiești, cu Petrolul, 0-3 acasă cu Mioveni și 0-5 la Craiova, cu FC U.

Clujenii au renăscut de când a venit Costel Enache

Joi, pe terenul Rapidului vine “U” Cluj, o formație de tradiție a fotbalului românesc, dar care, la fel ca multe altele, s-a cam obișnuit în ultima vreme cu aerul ligilor inferioare. Sezonul trecut, ardelenii nu au prins nici măcar play-off-ul, de care au fost foarte departe. Întreruperea campionatului cauzată de pandemie i-a găsit pe clujeni abia pe locul 14, la mare distanță de zona promovării.

Două eșecuri în primele trei runde ale actualei stagiuni i-au fost fatale antrenorului Adrian Falub, care a demisionat la presiunea suporterilor în urma startului ratat. Instalarea lui Costel Enache pe banca echipei a fost de bun augur, pentru că “Șepcile Roșii” s-au lansat într-o serie excelentă de jocuri.

Până săptămâna trecută, când a venit și prima înfrângere, 1-2 la Reșița, palmaresul Universității în “epoca Enache” era de șase victorii și două egaluri. Două dintre succese au venit în Cupa României, acolo unde au ajuns deja până în faza șaisprezecimilor, unde la sfârșitul lunii se vor deplasa la Huși pentru duelul extrem de accesibil cu Hușana.

Pentru că ultima etapă a arătat vulnerabilitățile clujenilor, iar Rapid și-a revenit odată cu victoria în fața Farului, ne așteptăm ca partida să se desfășoare sub semnul echilibrului. Și pentru că lupta pentru puncte în Liga a 2-a este extrem de aprigă, ne așteptăm ca ambele formații să se deschidă pentru a marca golurile aducătoare de puncte. Astfel, un GG este extrem de plauzibil.

PUNCTE CHEIE:

  • Șase din ultimele șapte jocuri ale Rapidului de acasă s-au terminat cu ambele echipe marcând. Patru dintre ele au fost GG3+
  • Giuleștenii au primit gol în fiecare partidă disputată pe teren propriu pe parcursul acestui sezon, golaverajul celor cinci jocuri în cauză este de 9-8, adică o medie de 3,4 goluri pe meci
  • “U” Cluj a marcat în fiecare din ultimele cinci deplasări oficiale și are un total de 11 reușite în acest interval
  • Trei din precedentele partide jucate de ardeleni în Liga 2 s-au terminat cu pariul “GG” câștigător. Două dintre acestea au fost chiar GG3+
  • Cinci din cele mai recente șase meciuri directe s-au terminat cu ambele formații marcând. Ultimele patru de pe terenul Rapidului au bifat și ele GG-ul