Meniu

RB Leipzig - Bașakșehir Istanbul

Cat de tare îi pot zdrobi nemții pe turci?

Leipzig s-a consacrat deja drept a treia echipă a Germaniei, iar în acest sezon vrea să amenințe inclusiv supremația granzilor din Munchen și Dortmund. Tocmai de aceea, un joc acasă cu un Bașakșehir lamentabil până de curând reprezintă mai degrabă o chestiune de goluri, victoria părând adjudecată de la vestiare.

Turcii au găsit în sfârșit calea spre titlul din Super Lig, însă se pare că acest succes le-a alterat pofta de fotbal băieților antrenați de Okan Buruk. Fostul locotenent al lui Gică Hagi din linia de mijloc a lui Galatasaray și-a redresat echipa abia în ultima etapă, pe terenul lui Trabzonspor, vicecampioana în exercițiu. Odată cu acest 2-0, Bașakșehir pare să fi găsit calea atât spre gol, cât și spre victorii.

Leipzig domină Bundesliga

Dar aceste amănunte nu ar trebuie să le sperie pe gazdele de la Leipzig, care sunt într-o formă excelentă. Cu trei victorii și un egal, semifinalista Ligii Campionilor din vara ce a trecut e pe primul loc în Bundesliga, chiar în fața rivalelor Bayern și Borussia.

În plus, Julian Nagelsmann continuă să-și rodeze filozofia pe tânăra și ambițioasa formație din Leipzig, iar lucrurile arată tot mai bine. După ce a scos Hoffenheim din anonimat, tânărul antrenor de 33 de ani vrea să obțină performanța continentală, iar un meci contra lui Bașakșehir e prilejul potrivit.

Cum Leipzig a arătat o poftă de gol deosebită încă din startul meciurilor, nu ar fi exclus ca turcii să plece din Germania cu tolba plină. Singura problemă cu adevărat serioasă pe care pariorii par a o avea înaintea confruntării de marți seara din Germania este legată de capacitatea oaspeților de a înscrie.

KEY POINTS:

  • Campioana Turciei a marcat într-un singur meci din cele cinci disputate în acest sezon, chiar în ultima etapă, în deplasarea de la Trabzonspor (2-0)
  • Bașakșehir are trei înfrângeri și un egal în acest sezon, golaverajul fiind rușinos: 2-6
  • Trupa din Istanbul are patru înfrângeri în precedentele cinci deplasări făcute pentru meciuri oficiale. În acest interval, a primit 14 goluri și a înscris doar șapte
  • Leipzig e neînvinsă în acest sezon, din cele cinci meciuri disputate reușind să câștige patru (golaveraj 13-2 în acest interval, opt dintre goluri venind în prima repriză)
  • Nemții au înscris în 18 din precedentele 19 meciuri oficiale programate pe teren propriu și au un total de 46 de goluri în acest interval, adică 2,42 pe meci