Meniu

2 Ianuarie: Vedem iar un fluviu de goluri pe Bernabeu?

SE REPETĂ SPECTACOLUL DE LA PRECEDENTELE DUELURI REAL – CELTA?

Real Madrid debutează devreme în 2021 după ce și-a mai pierdut din elanul pe care-l acumulase în luna decembrie în urma remizei dezamăgitoare de pe terenul lui Elche (1-1). Celta, în schimb, este una dintre cele mai fierbinți echipe din Spania la ora aceasta și vine la Madrid cu gândul să ia cel puțin un punct, iar asta se va putea doar dacă va marca.

Campioana din La Liga are în sfârșit infirmeria aproape goală, Rodrygo fiind singura excepție, dar fix acum a capotat acolo unde se așteptau microbiștii mai puțin. Chiar înainte de trecerea dintre ani, trupa lui Zinedine Zidane a dominat inutil un meci cu una din codașele Spaniei, Elche, și până la urmă a fost pedepsită cu un 1-1 care mai pune o cărămidă la cursa pentru titlu a rivalei Atletico.

Celta, de la retrogradare la cupele europene

Una dintre surprizele ultimelor săptămâni din La Liga este Celta Vigo, o echipă care după primele zece etape se afla pe ultimul loc în clasament. Între timp, o serie de cinci victorii și un egal au urcat echipa galiciană până pe locul 8, la două puncte de Barcelona și la trei lungimi de Sevilla, ocupanta locului 4.

În acest timp, Celta a învins echipe precum Granada (3-1), Athletic Bilbao (2-0) sau Alaves (2-0), asta după ce în primele zece runde, singurul succes a fost obținut în fața Valenciei (2-1). E drept, programul a fost unul destul de dificil, cu întâlniri contra granzilor Barcelona (0-3), Atletico Madrid (0-2), Sevilla (2-4) sau Sociedad (1-4).

Derby-ul golgheterilor La Liga

Meciul de la Madrid îi va pune față în față și pe cei mai buni marcatori din La Liga din acest sezon: Iago Aspas și Karim Benzema. Atacantul Celtei este momentan pe primul loc în topul tunarilor, cu nouă reușite, la care a adăugat și un număr record de pase decisive: șase. Francezul lui Real stă și el aproape la fel de bine la ambele capitole, cu opt goluri și cinci assisturi, performanțele celor doi fiind în top la ambele capitole (doar Angel Correa a reușit cinci pase decisive).

Evoluțiile lui Benzema au ajutat pe Real să revină în topul din La Liga, acolo unde la trecerea dintre ani se află pe locul doi, la două lungimi de Atletico, dar cu două meciuri în plus disputate. Totuși, campioana Spaniei și-a salvat sezonul în luna decembrie, după ce a reușit să se califice în optimile Ligii, dar și să lege cinci victorii în campionat, printre care au fost și dueluri dure cu Sevilla (1-0 în deplasare), Atletico Madrid (2-0) și Athletic Bilbao (3-1), ultimele două acasă.

Pentru că apărarea lui Real a arătat des în acest sezon lacune, iar un atac cu Aspas și Nolito (patru goluri și pentru el) este unul de temut, e lesne de înțeles că ne așteptăm la goluri de ambele părți. Nu ar fi exclus nici un joc cu minimum trei goluri, mai ales că ambele echipe practică un joc deschis, iar asta nu va face decât să încurajeze și spectacolul de pe tabelă.

PUNCTE CHEIE:

  • Celta Vigo are șase victorii și un egal în ultimele șapte partide, iar golaverajul obținut în această perioadă este excelent: 19-3;
  • Oaspeții au marcat în precedentele șase deplasări efectuate în această stagiune, timp în care au strâns un golaveraj de 12-7;
  • Trei din cele mai recente patru jocuri disputate de Real Madrid s-au încadrat în pariul GG, două chiar în GG3+ (golaveraj 9-3 în intervalul indicat);
  • Real Madrid a marcat în 21 din cele 22 de jocuri pe care le-a jucat pe propriul teren în 2020 indiferent de competiție. În acest timp, madrilenii au înscris 44 de goluri
  • 11 din precedentele 13 confruntări directe s-au terminat cu pariul GG câștigător, iar golaverajul este de 42-17, deci o medie de 4,5 goluri pe meci.