Meniu

27 Aprilie, la 22:00. Se închide Chelsea la Madrid?

Real Madrid și Chelsea joacă în prima semifinală a acestei ediții de Liga Campionilor, iar partida găsește defensive celor două formații în mare formă. Dacă englezii s-au remarcat deja sub conducerea lui Thomas Tuchel grație apărării, Zinedine Zidane a reușit să scoată iar la iveală indestructibilitatea propriei defensive.

Miza este tot mai mare în cea mai importantă competiție dedicată cluburilor în lume. Au mai rămas 4 echipe în cursa pentru marele trofeu, dar favoritele sunt clare: PSG și Manchester City. Cele două formații urmează să se înfrunte reciproc miercuri seara, în timp ce outsiderele vor da piept marți.

Chelsea e în mare formă

Instalarea lui Thomas Tuchel a fost cea mai bună decizie pe care conducerea lui Chelsea o putea lua, iar roadele acestei mutări nu au fost culese în totalitate. Albaștrii s-au mișcat aproape impecabil de la venirea neamțului, iar principala calitate a echipei londoneze este că ia gol foarte greu. În duelurile sale contra antrenorilor importanți din Europa, Tuchel a reușit să creeze apărări indestructibile. În acest timp, Chelsea nu a primit gol contra lui Mourinho, Klop, Ancelotti, Bielsa, Simeone și, ultimul pe listă, Guardiola.

Echipa din capitala Angliei a dat piept cu Manchester City în urmă cu aproximativ 10 zile, în semifinalele Cupei Angliei. Miza era mare, mai ales pentru ‘cetățeni’, care ținteau câștigarea a 4 trofee în acest sezon. Misiune imposibilă, pentru că Chelsea a câștigat cu 1-0 și i-a scos în decor pe De Bruyne și compania. Forma bună a albaștrilor a continuat și în ultimul weekend, atunci când aceștia s-au deplasat pe terenul lui West Ham pentru un duel decisiv în privința calificării în Liga Campionilor. Apărarea a fost din nou la înălțime, iar Chelsea s-a impus cu 1-0 grație unui gol marcat de Timo Werner, și s-a detașat la 3 puncte de concitadină în lupta pentru locul 4.

Realul a uitat să înscrie

În tot acest timp, Real Madrid s-a confruntat cu probleme serioase de lot și nu a putut arăta cel mai bun fotbal al ei. Lovit de flagelul indisponibilităților, Zinedine Zidane a fost nevoit să se concentreze pe apărare, iar acest lucru a descoperit atacul. E adevărat, campioana Spaniei nu a primit gol în precedentele 4 meciuri, dar nici nu a marcat decât într-unul. Asta s-a întâmplat la Cadiz, la mijlocul săptămânii trecute, când a câștigat cu 3-0, pentru că în rest madrilenii au făcut 3 remize albe: 0-0 la Liverpool, 0-0 la Getafe și 0-0 acasă cu Betis, în ultima etapă.

Pentru meciul cu Chelsea, Real nu se va putea baza sigur pe Lucas Vasquez, accidentat, și Sergio Ramos, revenit de curând pe terenul de antrenament după niște probleme la gambă. Federico Valverde va lipsi și el, fiind recent depistat pozitiv cu coronavirus, în timp ce Modric, Kroos și Mendy sunt toți în diferite faze ale recuperării în urma unor accidentări și sunt incerți.

Pentru că miza primului meci e mare, ne așteptăm ca ambele formații să abordeze prudent partida. Din acest motiv, NGG are mari șanse să fie un pariu câștigător, iar cota în jur de 1.80 pare una excelentă în contextul dat.

PUNCTE CHEIE:

  • Real Madrid nu a primit gol în precedentele 4 meciuri, perioadă în care a realizat scorul de 0-0 de 3 ori;
  • 5 din ultimele 7 jocuri ale campioanei Spaniei din Liga Campionilor s-au sfârșit cu pariul NGG câștigător;
  • Cele mai recente 4 partide ale lui Chelsea au intrat în zona pariului NGG. Londonezii nu au primit gol în ultimele 3;
  • De la venirea lui Thomas Tuchel, englezii au jucat 21 de partide. Dintre acestea, 17 s-au încadrat în limitele pariului NGG;
  • Albaștrii au jucat în ultimele luni unor echipe precum Atletico Madrid (de două ori), Liverpool, Manchester United, Manchester City sau Tottenham și nu a primit gol.