Meniu

9 Mai, la 22:00. Profită Real de șansa meciului cu Sevilla?

Real Madrid este cea mai titrată echipă din Spania, dar nici măcar un sezon mediocru nu o ține departe de trofee. Trupa lui Zidane s-a pus în postura care îi dă ocazia să vâneze orice pas greșit al rivalelor FC Barcelona și Atletico Madrid, care au făcut egal sâmbătă, 0-0. Sevilla, vizitatoarea stadionului Alfredo di Stefano, este și ea aproape de podium, dar nu pare să poată ține ritmul cu fruntașele.

Cursa pentru titlu în Spania este mai interesantă ca oricând. Echipele aflate pe primele 3 locuri sunt despărțite doar de 3 puncte, avantajul fiind de partea celor de la Atletico. Forma echipei lui Simeone nu o recomandă însă pentru titlu, astfel că trofeul e, practic, pe masă.

Depresia post-Ligă o afectează?

La mijlocul acestei săptămâni, Real a suferit un șoc destul de puternic. Favorită înaintea dublei cu Chelsea, campioana Spaniei a fost eliminată după un 0-2 șoc la Londra, rezultat care a urmat unui 1-1 smuls cu nedrept de iberici la Madrid. Cu o trupă aproape completă, echipa pregătită de Zinedine Zidane nu a putut face față organizatei Chelsea, care s-a dus nesperat în ultimul act.

Rămasă doar cu trofeul din La Liga la îndemână, Real trebuie să apese la maximum pedala de accelerație dacă vrea să rămână cu un trofeu în acest sezon. Până la final, în afara confruntări cu Sevilla, albii mai au de jucat la Bilbao, la Granada, dar și acasă cu Villarreal, ceea ce reprezintă un program destul de complicat.

Lopetegui a construit o echipă dură la Sevilla

De partea cealaltă, andaluzii își dau cu pumnii în cap probabil și acum după înfrângerea cu Bilbao (0-1). Bascii au venit la Sevilla weekend-ul trecut și au produs marea surpriză care practic a scos echipa lui Julen Lopetegui din calculele pentru titlu. Oricum, distanța față de locul 5 ocupat Sociedad este prea mare, de 14 puncte, astfel că nu mai există nici măcar matematic pericolul ca locul de Liga Campionilor să fie pierdut.

În acest context, este de așteptat ca motivația în derby-ul cu Real să nu mai fie la cote înalte și, oricum, deplasările la Madrid nu au fost subiectul preferat al Sevillei. Pentru că vorbim de un match up pe planul campioanei, dar și pentru că diferența de valoare între cele două echipe e în favoarea Realului, vom merge pe ‘1 solist’, care vine cu o cotă de 2.00.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultimele 14 meciuri jucate de Real Madrid în La Liga, campioana e neînvinsă. În acest timp, a câștigat de 10 ori;
  • Trupa lui Zidane se poate baza pe o apărare solidă, din moment ce a primit un singur gol în precedentele 5 meciuri de campionat;
  • În acest sezon, Real s-a descurcat excelent împotriva adversarilor direcți. Cu 4 victorii și un egal în meciurile cu formațiile din Top 4;
  • Sevilla s-a chinuit să adune puncte contra adversarilor direcți, reușind să câștige o singură dată în 5 meciuri contra formațiilor din Top 4. În acest timp, are și 3 înfrângeri;
  • Real are un palmares excelent acasă contra Sevillei, în fața căreia nu a mai pierdut din 2008. De atunci, a obținut 13 victorii din tot atâtea meciuri.