Meniu

23 Aprilie, 22:00. Poate Reims să o împiedice pe Marseille?

Olympique Marseille și-a pierdut forma din prima parte a campionatului și se străduiește din răsputeri să prindă măcar un loc de Europa League la finalul acestui sezon. Totuși, jocurile din deplasare nu sunt specialitatea băieților lui Sampaoli, iar Reims, gazdele de vineri, reprezintă o provocare serioasă atunci când joacă acasă.

În Ligue 1, lupta pentru titlu și Liga Campionilor a fost acaparata de un cvartet format din campioana PSG și pretendentele Lille, Lyon și Monaco. Clasate într-un interval de 3 puncte, cele patru s-au detașat la 14 lungimi de restul formațiilor din prima ligă franceză, astfel că cele aflate de la locul 5 în jos s-au resemnat deja cu Europa League.

Sampaoli a resuscitat echipa

În ciuda faptului că în sezonul trecut a ocupat locul secund în Ligue 1 și astfel a avut asigurat locul în grupele Ligii Campionilor, Olympique Marseille a pornit noua stagiune cu al 5-lea buget (140 de milioane de euro). Formația din sudul Franței a fost devansată chiar de echipele care se află momentan pe locurile 1-4, iar acest lucru s-a reflectat și în evoluțiile marsiliezilor. Chiar dacă au început campionatul destul de bine, după etapa a 14-a fiind chiar pe primul loc, Payet, Thauvin și colegii lor s-au dezumflat rapid.

Între timp, Andre Villas-Boas s-a făcut plecat, iar în locul său a fost adus Jorge Sampaoli, cel care e recunoscut în special grație mandatelor pe care le-a avut la cârma naționalelor sud-americane din Argentina și Chile. În cele 6 etape pe care le-a petrecut pe banca lui Olympique, tehnicianul de 61 de ani a obținut 4 victorii din 4 pe teren propriu, dar nu a reușit să redreseze corabia în jocurile din deplasare. Acolo, Marseille a smuls un 3-3 la Montpellier și a fost învinsă fără drept de apel la Nice, 0-3.

Reims și invincibilitatea de acasă

Dacă Marseille nu a mai câștigat în deplasare în campionat de pe 4 decembrie 2020, când trecea cu 2-0 de Nimes, Reims se poate lăuda cu o serie excelentă acasă. Chiar dacă nu au obținut prea multe victorii în acest timp, gazdele de vineri au pierdut ultima oară în campionat pe propriul teren pe 20 noiembrie 2020. Coincidență, cea care reușea această performanță a fost tot Nimes, care a câștigat cu 1-0.

De atunci, Reims a primit vizite importante, precum cele ale lui Lyon (1-1), Rennes (1-1), Lens (1-1) sau Montpellier (0-0), dar maestra egalurilor din Franța nu a reușit să fie învinsă. Principala calitate a echipei din nord-estul Franței este apărarea, care nu a primit decât 38 de goluri în cele 33 de meciuri jucate până acum. Spre comparație, Marseille a scos mingea din propria plasă de 41 de ori până acum, iar Monaco, locul 3, tot de 38 de ori, la fel ca și Reims.

Ne așteptăm ca și vineri să vedem un nou joc bun făcut de gazde, mai ales că ultima înfrângere în campionat a venit abia la începutul lui februarie. Cota pentru 1X este excelentă, în jur de 1.70, și ne așteptăm ca Marseille să nu ne strice planurile dată fiindu-i inconstanța din deplasare.

PUNCTE CHEIE:

  • Reims are o formă bună în Ligue 1 în ultima vreme, cu 9 meciuri consecutive fără înfrângere, 7 dintre care sunt egaluri;
  • Gazdele au cifre realmente impresionante când vine vorba de meciurile de acasă din campionat, acolo unde nu au mai pierdut din noiembrie. În acest timp, au jucat 11 jocuri și au câștigat 3;
  • În afara echipelor din Top 4, Reims a pierdut cele mai puține meciuri acasă în acest sezon, mai exact 4;
  • În confruntările directe, Reims nu a pierdut de 5 jocuri contra lui Marseille. În acest timp, a acumulat două victorii și două remize;
  • Marseille are probleme serioase în deplasare, acolo unde nu a câștigat în precedentele 10 partide, timp în care a pierdut de 5 ori.