Meniu

Rennes – Bordeaux

ÎȘI REGENEREAZĂ GAZDELE SERIA DE ACASĂ ÎN URMA PAUZEI?

Participarea în Liga Campionilor a decalibrat-o pe Rennes, care și-a pierdut total forma după debutul în marea competiție a cluburilor. Pauza dedicată naționalelor are mari șanse să aibă rol regenerator, iar adversara de vineri, Bordeaux, nu a arătat în acest sezon semne că ar putea fi un adversar periculos.

Pentru cele mai multe echipe, două săptămâni de relaxare competițională pot fi cu dus și întors. Pentru unele, au un efect nociv pentru că le poate scoate dintr-o formă bună în care se aflau, în timp ce altele pot profita o asemenea perioadă pentru a se repune pe picioare.

Patru înfrângeri în cinci meciuri, dar adversarii au fost tari

A doua situație este și cea în care se află Rennes, locul 3 în Ligue 1 în sezonul 2019/20. Aflată la cea mai bună clasare din istorie, echipa antrenată de Julien Stephan a început și actuala stagiune în trombă. După primele cinci etape, bretonii ocupau locul 1, grație celor patru victorii (printre care cele cu Monaco, 2-1, și la Saint Ettiene, 3-0) și egalului cu Lille (1-1).

Apropierea debutului în Liga Campionilor parcă i-a paralizat pe cei de la Rennes, care au călcat strâmb întâi cu codașele Reims (2-2) și Dijon (1-1), după care a început coșmarul meciurilor la trei-patru zile. În Liga Campionilor, au obținut doar un punct, pe teren propriu contra lui Krasnodar (1-1), în timp ce în deplasările de la Sevilla și Chelsea nici n-au marcat: 0-1, respectiv 0-3. În campionat, au mai acumulat două înfrângeri, acasă cu Angers (1-2) și pe Parc des Princes, cu PSG (0-3), între care au strecurat o victorie de moral , acasă cu Brest (2-1).

Revine Camavinga?

Pentru gazde, o veste bună ar putea fi revenirea lui Eduardo Camavinga, puștiul-minune dorit de mai toate marile puteri ale Europei. Fotbalistul care a împlinit 18 ani săptămâna trecută a absentat la ultimele patru meciuri ale lui Rennes și a ratat inclusiv partidele echipei naționale, acolo unde Deschamps îl convocase la acțiunea din octombrie.

În plus, golgheterul M’Baye Niang se pare că și-a revenit și el, astfel că singurii absenți ai gazdelor la partida cu Bordeaux vor sunt Daniele Ruggani și Faitout Maouassa.

Oaspeții au primit și ei noutăți îmbucurătoare din partea staff-ului medical. Samuel Kalu, marcator a două goluri din cele nouă ale lui Bordeaux, s-a antrenat cu echipa în ultimele zile și va face parte din lotul deplasat la Rennes. Singura absență a echipei lui Jean-Louis Gasset este Edson Mexer, fundașul central adus în această vară chiar de la adversara de vineri.

Echipa din orașul celebru pentru vinul pe care-l produce nu trece printr-o perioadă bună. Are unul dintre cele mai proaste starturi din secolul 21 (doar de două ori au avut mai mult de patru înfrângeri după 10 etape) și nici nu reușește să înscrie des. În ultimele două etape a fost înfrântă la zero de Montpellier (0-2) și Monaco (0-4), iar în acest sezon a adunat cinci partide în care nu a marcat.

Pentru că ne așteptăm ca Rennes să forțeze o victorie care s-o readucă pe linia de plutire, vom miza pe succesul gazdelor, care sunt o echipă mult mai bună atunci când se află într-o formă decentă.

PUNCTE CHEIE:

  • Rennes a câștigat fără gol primit patru din precedentele cinci meciuri directe cu Bordeaux, celălalt fiind egal. Golaverajul în această perioadă e de 7-1
  • Reprezentanta Franței în Liga Campionilor a câștigat doar un meci din ultimele trei programate pe propriul teren. Înainte de această serie, aveau 10 victorii din precedentele 12 jocuri de campionat acasă
  • Gazdele au pierdut un singur joc din ultimele 11 jucate pe teren propriu în campionat cu Bordeaux, în 2013. În acest interval, are cinci victorii și cinci remize
  • Oaspeții au marcat doar în 50% din partidele disputate în această stagiune și au un total de doar nouă reușite în zece etape
  • Bordeaux are doar o victorie pe teren advers în Ligue 1 sezonul acesta, în etapa a doua la Angers (0-2). De atunci, a pierdut trei meciuri la rând, fiind antepenultima în clasamentul deplasărilor anul acesta