Meniu

Rennes – Krasnodar

Va câștiga cineva duelul debutantelor?

Rennes și Krasnodar vor debuta în grupele Ligii Campionilor braț la braț. La casele de pariuri, favoriți sunt francezii, dar rușii sunt o echipă imprevizibilă care poate cu siguranță să marcheze acolo unde Dijon sau Reims a făcut-o. Rămâne de văzut câte goluri vor înscrie și francezii, dar un rezultat final e greu de prezis cu exactitate.

Sunt foarte puține echipele care s-au bucurat de efectele crizei Covid, însă una dintre acestea e cu siguranță Rennes. A treia reprezentantă a Franței din acest sezon al Ligii Campionilor a ajuns să joace în premieră în faza grupelor tocmai pentru că întreruperea Ligue 1 datorată pandemiei a prins-o pe ultima poziție a podiumului.

Un puști de 17 ani face cât jumate din Krasnodar

Grație campionatului din care vine, dar și pentru că joacă pe teren propriu, Rennes este favorita duelului de marți seara. Gazdele, care au un buget de aproape 150 de milioane de euro, au o serie de jucători bine cotați, în frunte cu adolescentul de 17 ani Eduardo Camavinga. Mijlocașul defensiv e unul dintre cei mai căutați jucători ai momentului, dar cota sa îi sperie pe doritori, el fiind evaluat de Transfermarkt la 50.000.000 de euro.

Spre comparație, valoarea calculată de același portal pentru întreg lotul lui Krasnodar nu depășește 115 milioane de euro. Shap Suleymanov, cel mai bine cotat jucător al rușilor, valorează 11.000.000, în timp ce francezii au nouă jucători în lot care depășesc această barieră.

Însă nu valoarea individuală este argumentul trupei lui Murat Musayev, antrenor care a ajuns în 15 ani de la juniorii lui Krasnodar la cârma echipei mari. Krasnodar este un organism compact și disciplinat, ca mai toate echipele din Rusia, iar acest lucru s-a văzut și în timpul “dublei” cu PAOK.

Tocmai de aceea, discrepanța între francezi și ruși în cotarea meciului pare puțin exagerată, mai ales că rușii au șanse mari să dea gol sau goluri în Franța. Rămâne de văzut însă ce echipă va avea emoții mai mari pentru debutul în Ligă.

KEY POINTS:

  • Șase din cele șapte partide în care Rennes a fost implicată în actuala stagiune s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare. Patru dintre acestea au bifat și pariul “GG3+”
  • Rennes este neînvinsă în acest sezon, cu patru victorii în șapte meciuri și un golaveraj de 17-8 (și o medie de 3,6 goluri pe partidă)
  • Francezii au șapte meciuri consecutive fără înfrângere pe teren propriu în partidele oficiale. Din acestea, cinci sunt victorii (golaveraj 16-7, în șase dintre ele au marcat de minimum două ori)
  • Krasnodar a câștigat șapte din cele 13 partide ale acestui sezon. Golaverajul rușilor în acest interval este de 25-12
  • Oaspeții au primit gol în precedentele șase meciuri consecutive, în care au strâns un golaveraj de 15-8. Cinci dintre aceste partide s-au terminat GG și patru dintre ele GG3+