Meniu

26.02, la 22:00. RENNES – NICE

FACE NICE UN GG ȘI LA RENNES?

Duelul care deschide etapa a 27-a din Ligue 1 poate fi considerat o confruntare între morții și răniții din prima ligă a Franței. Cele două formații sunt printre cele mai slabe în ultimele runde ale campionatului din Hexagon, dar fiecare are obiective diferite pentru acest sezon.

Rennes, care în actuala stagiune a intrat pentru prima dată în istorie în grupele Ligii Campionilor, a pierdut contactul cu podiumul, asta după ce în prima parte a campionatului a cochetat inclusiv cu poziția de lider. Actualmente, roș-negrii se află pe locul 8, dar luptă în continuare pentru calificarea în Europa League. Aflați la două puncte de poziția a 5-a, cei de la Rennes vin după o serie neagră: 5 meciuri la rând fără victorie din care 4 înfrângeri și un golaveraj de 2-6 în această perioadă.

Totuși, meciul cu Nice poate fi o ocazie bună pentru a-și reveni. Antrenată de românul Adrian Ursea, formația de pe Coasta de Azur trăiește periculos și este la doi pași de retrogradare. În acest moment, trupa din sudul Franței se află pe locul 16, la 6 puncte și două poziții peste linia retrogradării. Instalarea tehnicianului 53 de ani la cârma echipei a revitalizat întrucâtva spiritele în cadrul echipei care a reprezentat Franța în acest sezon al Ligii Europa. Totuși, rezultatele bune nu se leagă așa cum ar trebui, însă Nice a început măcar să marcheze. A făcut inclusiv în deplasările de la PSG (1-2), Monaco (1-2) și Marseille (2-3), astfel că există șanse să vedem goluri și pe Roazhon Park.

Cota pentru GG este una destul de consistentă, 1.90, și credem că este mult mai mare față de probabilitatea pe care acest pronostic o are.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 4 partide disputate de Nice s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare;
  • Nice a marcat în precedentele 6 deplasări, inclusiv la PSG, Monaco sau Marseille, iar 5 dintre aceste partide s-au terminat cu pariul GG câștigător;
  • Rennes a primit gol în 7 din cele mai recente 8 jocuri disputate, 5 dintre acestea intrând în zona pariului ‘ambele marchează’;
  • Gazdele au scos mingea din plasă în 12 din precedentele 13 meciuri pe care le-au disputat pe teren propriu. 8 dintre ele s-au terminat GG, iar golaverajul în acest interval este de 12-19;
  • În ultimele 4 confruntări directe, 3 s-au terminat cu ambele formații printre marcatoare. În perioada indicată, golaverajul este de 6-5 pentru Nice.