Meniu

28 Martie. Milan și Roma produc meciul cu goluri pe care-l așteptam.

FAC SPECTACOL ROMA ȘI MILAN PE OLIMPICO?

AC Milan a condus cu mână de fier cursa pentru titlu în Italia, dar a pierdut șefia în ultimele etape și pare să se nu mai regăsească. Meciul de foc cu AS Roma poate fi decisiv pentru șansele la titlu ale ‘diavolilor’, mai ales că și echipa din Capitală are de dus o luptă asiduă pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Cu Juventus oarecum scoasă din peisaj de experimentul Andrea Pirlo, cursa pentru Il Scudetto a fost mai aprinsă ca niciodată în acest sezon. După 9 ani consecutivi de domnie a ‘Bătrânei Doamne’, celelalte forțe din Italia au avut și ele un cuvânt de spus, dar se pare că cea mai hotărâtă este Inter Milano. Echipa lui Antonio Conte are deja un avans de 4 puncte față de rivala din oraș, iar orice pas greșit al trupei lui Ibrahimovic va aduce liderul mai aproape de titlu.

AS Roma e blocată contra granzilor

Duminică seară, AC Milan se deplasează pe Olimpico din Roma, acolo unde urmează să dea piept cu o altă formație implicată în lupta la vârf. AS Roma este momentan pe locul 4, la 5 puncte în spatele viitoarei adversare, dar se poate spune că are un sezon bun dacă ne raportăm la cel precedent. În frunte cu Henrikh Mkhitaryan, cel care a contribuit decisiv la marcarea a 17 goluri (9 înscrise și 8 pase de gol), trupa din Capitală s-a autodepășit.

E de remarcat constanța rezultatelor cu echipele din jumătatea inferioară a clasamentului pe care Roma a avut-o, dar, în același timp, e îngrijorătoare slăbiciunea arătată contra rivalelor de la vârf. Formația antrenată de Paolo Fonseca nu a câștigat deloc contra adversarelor din Top 7 al Serie A, împotriva cărora a înregistrat 3 egaluri și 4 înfrângeri. Este adevărat că acasă nu a pierdut deloc în cele două jocuri disputate, 2-2 și cu Inter, și cu Juventus.

Milan a pierdut și invincibilitatea din deplasare

Așa cum spuneam, AC Milan a condus clasamentul în Serie A pentru mai tot parcursul acestui sezon, mai exact între etapele 4 și 21. Înfrângerea cu Spezia din urmă cu două runde, prima în deplasare, a coborât-o însă de pe piedestal, iar eșecul dur din derby-ul cu Inter din ultima apariție în campionat (0-3) a dus-o și mai departe de titlu.

Este adevărat că Milan mai are de jucat în deplasare cu o bună parte din echipele de top, dar a reușit victorii importante la Inter (2-1), Napoli (3-1) sau Sassuolo (2-1). În același timp, acasă nu a putut să obțină decât un egal cu echipele din Top 5, chiar contra Romei (3-3), singura echipă de anvergură pe care au învins-o pe San Siro fiind Lazio (3-2).

Istoricul celor două din acest sezon ne duce cu gândul la un meci deschis și de neratat pentru fanii neutri, iar pentru pariori acesta poate fi un bun prilej să bifăm o nouă cotă cu grad de risc minim. Pronosticul, adică ‘minimum 3 goluri în meci’, are o cotă destul de bună date fiind antecedentele celor două combatante, anume 1.62.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 6 meciuri pe care Roma le-a disputat pe propriul teren au venit cu minimum 3 goluri. În total, s-au înscris 25 de goluri în acest interval, deci o medie de 4,1 reușite pe joc;
  • 6 din cele 7 partide pe care gazdele le-au disputat contra echipelor din Top 7 al Serie A s-au terminat cu minimum 3 goluri pe tabelă. Media în acest interval este de 4 reușite pe apariție;
  • 5 din precedentele 6 jocuri ale lui AC Milan din Serie A au bifat pariul 3+;
  • Milan a înscris de minimum două ori în 10 din cele 11 deplasări efectuate în acest sezon de Serie A;
  • Oaspeții aveau 9 victorii și un egal în cele 10 deplasări efectuate până la ultimul meci cu Spezia, pe care l-au pierdut;
  • Trupa lui Stefano Pioli are 4 jocuri la rând fără victorie, cea mai proastă perioadă din acest sezon;
  • Toate cele 10 jocuri pe care Milan le-a disputat în campionat contra adversarelor din Top 10 al Serie A s-au terminat cu minimum 3 goluri pe tabelă;